Hep merak etmişimdir. İş başına gelen yöneticiler zaman zaman yurt dışı gezilerine giderler.

Oralarda gördükleri farklı icraatları yöneticisi oldukları beldelerinde hayata geçirmeyi hiç mi düşünmezler..! Çok basit iki örnek. Kapalı lunapark ve kent meydanı ... Yurt dışına hiç çıkmadım şahsen ama bir şeyleri görmek günümüzde bir tık uzakta değil mi? Mesela, dünyanın en soğuk kentinde ölmek yasak..! Çok mantıklı ve akıllıca bir yöntemi var. Yine bir başka soğuk kentte aracınızı stop etmek yasak..! Mantık yine adamlardaki ufku gösteriyor.
Neyse biz dönelim doğunun soğuk sehrine. Birisi olimpiyat parkında büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda, diğeri Yıldızkent'te Palandöken belediyesi sorumluluğunda iki tane lunapark var. Bırakın çocukları, büyüklerin bile aklını alan bu eğlence mekanları kar altında baharı bekliyor. Madem bu teçhizat için para harcanmış alınmış veya kiralanmış. O halde kapalı bir mekanda yaz kış çoluk çocuğa farklı bir nefeslenme alanı olamaz mı? Olmaz demeyin, dünyada neler oluyor neler. AVM içerisine kayak merkezi yapan ülkeler var. Üstelik tek damla kar düşmediği halde.
Şehrimizin merkezi Yakutiye ilçesinde bir kent meydanı var malum. Yakutiye kent meydanı. Yapanlara taraflı tarafsız herkes minnettar. Özellikle yaz aylarında o meydanda iğne atsanız yere düşmez. İyi de bu memleket kış memleketi. Gündüz bile en iyi ihtimalle sıfırın altında 10 derece. En çok turistin şehrimizi tercih ettiği Rusya'da acaba hangi iklim yaşanıyor..? Ben söyleyeyim. Bizdeki iklimin aynısı, bir kaç derecede daha fazla soğuk. Ama elin Rus'u vatandaşı nefeslensin, evinde hapis kalmasın diye kapalı kent meydanları inşaa etmiş iyi mi..?
Yeni bir yılın henüz başındayız. Topyekûn milletin faydalanacağı çok basit projeler sayın başkanların ne kadar ufuklu olduklarını ortaya koyacaktır. Madem yerel yönetimlerin görevi beşikten mezara kadar hizmet o halde milletin taleplerini gözönüne alın derim.
Unutmadan, bilinmesinde fayda var ki, Kış aylarında havalandırılamayan evlerde insanlar kanser oluyor..!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.