7 Haziranda yapılacak genel seçimler için geri sayım devam ederken, aday  adayları  arasında da kıyasıya yarış devam ediyor. Özellikle iktidar partisinin favori olarak gösterildiği seçim sürecinde, meraklı bekleyiş devam ediyor.   
Duyduğum kadarıyla Erzurum'da adayların belirlenmesinde AKP'de etkili isim Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olacak. Süper yetkilerle donatılarak Erzurum'a gönderilen Başkan Sekmen, genel seçimlerde de aktif görev alacak.  30 Mart yerel seçimlerinden sonra işbaşı eden Başkan Mehmet Sekmen, çalışacağı ekibini, geride kalan bir yıl içerisinde kurmuştu. Özellikle İstanbul görmüş isimleri belediyede göreve getiren Sekmen, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde de İçişleri Bakanı Efkan Ala dışındaki isimleri seçmekle görevlendirildi. Başkan Sekmen'in seçeceği isimler, AKP'nin Erzurum milletvekili adayları olacak. Elbette ki, bu şimdilik bir duyum.  Ancak kuvvetle muhtemel bir duyum olduğunu söylemem gerek. 
Uzun lafın kısası,  Adalet ve Kalkınma Partisinden milletvekilliğine soyunan isimlerin başkan Sekmen'le aralarının iyi olması gerekiyor. Yani aday adayları halktan önce kendilerini  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e beğendirmeleri gerekecek. Başkanın olurunu alacak isimler, listede yerlerini alacak ve seçilmek için çaba sarfedecekler.  Ne diyelim, hayırlısı. Bekleyip göreceğiz. 
Diğer bir cephe ise HDP. 30 Mart yerel seçimlerinde olağanüstü bir performans sergileyen HDP'nin 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde de en az bir milletvekili çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor. 30 Mart yerel seçimlerinde Tekman, Hınıs, Karayazı ve Karaçoban ilçelerini alarak Erzurum'a soğuk duş etkisi yaptıran HDP, en az bir milletvekili çıkarmak için bileniyor. Baraj sorunu olmadığı sürekli olarak dillendirilen partide yerel seçimlerde alınan zaferin taçlandırılması amaçlanıyor. Çünkü, yerel seçimlerde HDP, stratejisini çok iyi belirlemiş, Özellikle Karayazı, Karaçoban, Hınıs ve Tekman'da seçmen ilçe oyunu HDP'ye Büyükşehir oylarını ise AKP'den yana kullanmıştı. Dolayısıyla, HDP Erzurum tarihinde ilk defa bir seçimde Erzurum'da dört ilçe belediye başkanlığını almayı başarmıştı.  Genel seçimlerde çıtayı yükseltmeyi hedefleyen partinin hedefinde ise Milliyetçi muhafazakar özelliğiyle bilinen Erzurum'dan milletvekili yada milletvekilleri çıkarmak var. Halk arasında da HDP'nin bu seçimlerde vekil çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor.  
Seçim yarışı her geçen gün daha fazla kızışırken, kimlerin kesin listelerde yer alacağı da önümüzdeki günlerde belirlenecek. 
Düğümü ise, üstüne 'EVET' yazan mührü elinde bulunduran seçmen 7 Haziran'da çözecek.
Haydi hayırlısı...    
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim çelik 2015-03-27 19:13:58

doğruya doğru başka ne denir ki. mhp ve chp de tık yok. varsa yoksa akp ve hdp. genel seçimler erzurumda iki parti akp ve hdp arasında geçer.

Avatar
Oktay Demirci 2015-03-20 19:15:40

akp kendi̇nden emi̇n, mhp durumdan memnun. hal böyle olunca meydan kalir hdp'ye. ki̇mse şaşirmasin.

Avatar
ismail şahin 2015-03-18 18:22:57

daha ne denir ki

Avatar
Yasin Atmaca 2015-03-17 21:39:14

Görünen köy kılavuz istemez. Evet hayırlısı olsun