Zaten yoğurt yiyişi farklı bir adamdı rahmetli Muhyettin Aksak.

Kendisi Yakutiye Belediye Başkanı iken farkındalık yapmış, daha göreve geldiğinin ikinci yılı mehteran takımı kurmuştu.

Muhteşem bir işti.

Büyük bir bölümü belediye çalışanlarından oluşan mehter takımı kısa sürede gönüllerde taht kurmuş, biz Erzurumlularda coşku oluşturmuştu.

Sonrasında bu mehter takımı ilçelerdeki kurtuluş törenlerinden tutun da bir çok etkinliğe davet edilmiş, buralarda baş üstünde tutulmuştu.

Ama takım tam kendini bulduğunda sonraki yönetimler mehteranı gelişigüzel yönetmeye, mağaza açılışlarına dahi göndermişlerdi.

Hiç hoş değildi bu durum.

Çünkü onca emek sarfedilerek oluşturulan mehteran takımı mehteran olmaktan çıkmış, birilerinin gövde gösterisine sahne olan sıradan bir gösteri ekibine dönüşmüştü.

Bu durum elbette ki çok üzücüydü ve mehteranın o günden sonra Erzurum’da ne heyecanı ne de gizemi kalmamıştı.

Bunu durup dururken niye anlattım.

Dün mehterana yapılanı bugün Erzurum barlarına yapıyoruz da ondan.

Murat Ertaş hocam geçen gün facebook sayfasında paylaştı.

Katıldığı 29 Ekim resepsiyonunda sahneye çıkan Erzurum bar ekibini konu alan bir paylaşım yapmıştı.

Şöyle diyordu Ertaş hoca.

***

‘’ Söylemesem olmaz! Erzurum'da, dün akşamki Cumhuriyet Resepsiyonunda 7 bölgeden 7 folklor oyunu gösterisi çok iyiydi. Dışardan davet edilmişti bu ekip. Çok iyiydiler. Her bölgeye has kıyafetleri, kıyafetlerindeki zenginlik, özen, temizlik ve canlılık, oyun performansı... Davul gösterisi de etkileyiciydi. Çok beğendim. Beğenmediğim ve hatta utandığım bir durumu dile getirmem gerek: Erzurum bar ekibinin kıyafetleri hırpaniydi, renkleri solmuş, ütüsüz, bakımsız, birbiriyle uyumsuz, semt pazarından toplanmış hissi veriyordu dadaş kıyafetleri... Bar da eski bar değil. Ayaklar, adımlar aynı ritimde değil. Hançer barında gençlerin ayakları yerden kesilmedi hiç meselâ... Öylesine oynadılar. Davul zurnayı çık, ortada malayani gezinen 5 figür kalıyor, çok kötü performans. Cumhuriyet Bayramı'nda ve şehrin üst protokolü karşısında üstelik. 5 kişiyle bar mı olur? Mahalle arası sünnet düğününe gelen ekipmiş gibi.. Gençlerin yüzünde de ciddiyet ve heyecan yoktu. Üzüldüm’’.

El hak doğru.

Bizim de tespitimiz o yöndedir. Erzurum barını bar olmaktan çıkarmayın artık.

Sedat Gezmiş’lerin, Şeref Uludağ’ların kemiklerini daha fazla sızlatmayın.

Biraz ciddiyet lütfen.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Gönlünde açmıyorsa papatyalar, bahar gelmiş, yaz gelmiş neye yarar! (Serkan Hökelek)

DUVARIN DİLİ : Zaten ağırlık yapıyordu. Aklımı başımdan aldığın iyi oldu!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.