Bankasya'da hesabı olan o kadar insan var ki çevremizde... İnsan sosyal varlık… İnsan ilişkileri karmaşık bir yapıya sahip. Bankasya açıldıktan sonra birbirinden çok farklı nedenle diğer bankalara olduğu gibi Bankasya’ya da hesap açan nice insan var. Dünden bugüne FETÖ’yle hiçbir alakası olmadığı ve hatta karşısında olduğu halde, mesela alacağı bir ürüne yahut hizmete sadece Bankasya’nın kredi kartı taksit yaptığı ve ödeme kolaylığı sağladığı için hesap açmış kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar çok.
 
3 yıl, 5 yıl, 10 yıl...
Bankasya’da hiçbir hesap hareketliliği olmamasına rağmen birçok insan hesabının kapandığını sanıyor, kapanmamış.
FETÖ hesap iptal taleplerini bir türlü yapmamakla şunu mu hedefledi acaba:
Kendi adamlarının açığa çıkmaması için diğer hesap iptallerini sulandırmak, unutturmak, kapatmamak… 
Zaten bu kişilerin aktif hesap hareketliliklerinin ve kredi kartlarının diğer bankalardan olduğu kolaylıkla tespit edilebilir.

Asıl hesap hareketlilikleri diğer bankalardan olup mesela FETÖ'nün hastanelerinde çalışan masum bir doktor maaşını Bankasya’dan alıyorsa elbette Bankasya’da hesabı olacaktır. Maaş hesaplarından genellikle kredi kartı ve otomatik fatura ödeme kolaylığının olduğu unutulmamalıdır.
 
FETÖ'nün okullarında okuyan bir velinin çocuğunun hatırına Bankasya’da hesap açtığı, okul ödemelerini kolaylaştırıcı taksitlendirmeden yararlanmak istediği durumlar da olmuştur mutlak. Bu, benzeri hesap sahipleri kanaatimce masumdur.
 
Kaldı ki öğrendiğimiz kadarıyla savcıların soruşturduğu kişiler 17-25 Aralık 2013 operasyonundan sonra Bankasya’yı kurtarmak için hesaplarına yüklü miktarda para yatıranlardır. Yani Ocak 2014 ile TMSF’nin (devletin) el koyduğu tarihe Şubat 2015’e kadarki aralıkta Bankasya’yı kurtarma amaçlı para yatırmalar, sıkıntılı… Bu konu da başka bir facia… Hakan Şükür örneğinden anladığımız kadarıyla asıl para babaları para yatırmadı, yahut paralarını erkenden çektiler. Üstü ihanet, ortası ticaret ve altı ibadet üçgeninin alt katındakilere oldu olan. Ticaret ve ihanet katındakiler büyük oranda paralarını kurtardı.
 
Bankasya'nın 2015 Şubat'tan sonra TMSF'ye (devlete) devredildikten sonra hesap açanlar zaten masum. Öyle ki Bankasya TMSF’ye devredildikten sonra şube müdürleri BES ( Bireysel Emeklilik Sigortası) yapmak için kurum kurum dolaştılar. Devletin talimatıyla…
 
Halk için, müşteriler ve çalışanları açısından an itibariyle BANKASYA devletin ve tertemiz bir kurum...
 
Diğer bir önemli konu:
Bankasya’yı devlet elinden bir türlü çıkaramadı. Açıkçası satış süreci bazı şüpheleri akla getirmiyor değil. Satış için açıklanan ilk tarih 29 Mayıs 2016 iken, 24 Haziran’a erteleniyor. 24 Haziran’da talip olanların evrakları eksik diye darbenin olduğu güne 15 Temmuz’a erteleniyor. 15 Temmuz’da tam satılacakken taliplilerden biri ihaleden çekiliyor, diğerinde belge eksikliği vs. çıkıyor ve satış gerçekleşmiyor. Ve akşam darbe kalkışması oluyor.  Takip edebildiğimiz kadarıyla süreç böyle.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast düzenleyecek SAT komandolarının imamı olduğu iddia edilen Kemal Işıklı’nın BDDK uzmanı olduğu unutulmamalı. BDDK’den birçok kişinin FETÖ’cü diye alındığı bu günlerde akla şu soru geliyor:
Acaba satışı yapacak TMSF’de birileri bile bile bu satışı sulandırıyor, engelliyor mu?
TMSF’de FETÖCÜ var mı? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.