‘’Doğalgaz çevrim santralı Erzurum’a kurulacak’’ denileli tam 17 yıl geçti. Bu bir seçim vaadiydi. Yine ‘’Erzurum’a Dünya Ticaret merkezi kuruyoruz, Erzurum’a Microchip (Mikroçip) fabrikası kurulacak, Aziziye Mecidiye tabyalarına Harp müzesi yapılacak, Erzurum, Rüya şehir olacak, Palandöken Davos olacak, Erzurum uluslar arası çağrı merkezi olacak, Erzurum’a arap yatırımcılar akın ediyor’’ ve daha bir sürü seçim vaadi. Bunlar, Erzurum insanının seçtiği siyasilerin şehir insanına yıllar içerisinde söylediği, söz verdiği projelerdi. Her bir vaad yıllarca gündemde kaldı, o kadar çok dillendirildi ki, insanlar hakikaten de bir şeylerin değişebileceğine, olabileceğine inandı. Sonra ne mi oldu? Sonra unutuldu gitti. Başka bir yerlere mi yapıldı onu bilmiyorum ama bildiğim kesinlikle Erzurum’a yapılmadı.

Sadece siyasette mi öyle, sivil toplum kuruluşları da aynı taktikle seçmenlerinden oy talep etmeye başladılar. Üniversite rektör adayları, oda başkanları da aynen siyasetçiler gibi, çalışmalar yürütmeye başladılar. Malumlarınız yakında Ticaret Odası ve Ticaret Borsası seçimleri yapılacak. Adaylar gövde gösterisinde adeta siyasetçileri gölgede bırakıyorlar. Başkan adaylarından birisi seçilmesi halinde 500 milyar dolarlık bir yatırımın şehre geleceğini, bir başkası Japon yatırımcıların şehre yatırım yapmak için koştuklarını, bir diğeri Rus işadamlarının akın akın geldiğini hem ilişkilerin güçlenmesi hem de yatırım alanlarını incelediklerini kamuoyuna duyuruyorlar. Bak sen şu işe..!

Kimse kusura bakmasın ama madem bu kadar gücünüz var neden şimdiye kadar bunu kimseye göstermediniz? İlla bir koltuk, bir makam mı gerekli bu gücü kullanabilmeniz için? Peki, o talip olduğunuz koltuklara sahip olamadığınızda ne olacak? Sizin adınız için bu şehre sözüm ona gelenler ..(! )siz kaybettiğinizde ne yapacaklar? O yatırımcılara yazık değil mi?

Yıllardan beridir Ticaret odası, Ticaret borsası başkanları hatta esnaf odaları başkanları hep aynı isimler. İyidir kötüdür bilemem ama ne şehirdeki ticaret, ne sanayi ne de hayvancılığın yolunda gittiğini söyleyecek kimse yoktur sanırım. Hatta hiçbir işin yolunda gitmediği su götürmez bir gerçek. Belki kağıt üzerinde her şeyler harika olabilir ama saha da hiçte öyle olmadığını herkes çok iyi biliyor. Ispat isteyen şehrin nüfus ve sermaye hareketlerini inceleyebilirler.

Uzun lafın kısası kimse artık vaadlere inanmıyor. Ne siyasetçinin söylediklerine ne oda başkanlarının hayallerine, ne bir koltuk, ne bir makam peşinde koşanların cümlelerine. Kimin bir gücü, kimin bu şehre yatırım yaptırabilecek çevresi varsa, kimse için değil kendi çocuklarının geleceği için yaptırması gerekiyor. Yoksa koltukların hiçbir kıymeti yok…

Bu vesileyle; yapılacak tüm seçimlerde adaylara başarılar diliyor, kazananın Erzurum olmasını diliyorum.

Çünkü; sen, ben, biz, hepimiz Erzurum’uz…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüseyin selvi 2017-10-20 09:18:16

güzel tespit. biz böyle mal oldukça deniz bile getiriler.