Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ER-VAK) üyeleri olarak, 13 Kasım 2021 günü Aziziye (Ilıca) ilçesinde esen ‘değişim rüzgarı’na tanıklık ettik.
Ilıca’ya girince Kaplıcalar ve Turistik Otelin önündeki cadde üzerinde bulunan işyerlerinin yıkıldığını gözlerimizle gördük.
Erzurum- Erzincan karayoluna yakın olan işyerleri de yıkılacak.
Ancak cadde esnafı, sokakta değil.
Onlara modern bir çarşı yapılmış.
Hem de yıkılan yerin yakınında.
Otobüsle geçerken gördüğümüz caddenin hikayesini yolda meslektaşımız, basın danışmanı Samet Özünal’dan dinledik.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise Belediyeye ait bir otobüsle gelen ER-VAK Başkanı Erdal Güzel ve üyeleri, Ilıca Tren İstasyonu yakınına kurulan Termal Sera girişinde karşıladı.
Yapım çalışması bir ay içinde tamamlanacak olan serada yaz-kış topraksız ortamda, yılda 300 ton domates üretilecek.
Termal su ile ısıtılacak ve ‘örnek’ olması hedeflenen serayı, ilk etapta Belediye işletecek.
Ardından Başkan Orhan, bizleri Yavuz Selim Öğretmen Okulu yolu üzerine götürdü ve Çin’de mobilya işi yapan Erzurum’un Veyis Efendi Mahallesinden Ercan Tamer ile tanıştırdı.
İşadamı Ercan Tamer, memleketi Erzurum’a yaklaşık 80 milyon liralık Termal Aquapark, aromalı terapi havuzları, jakuzi ve bungola evlerden oluşan tesisi kurmak için kolları sıvamış.
Turizme ivme kazandıracak işadamı Tamer’in heyecanı bizleri de umutlandırdı.
Buradan Dadaşkent’te apartmanların ortasında ki Yeşilay Parkına, oradan Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna gittik.
Yine Dadaşkent’te Atatürk Üniversitesi ormanı ile bitişik konumda, çok farklı bir Sağlıklı Yaşam Merkezini gezdik.

Son yıllarda önemli atılımlara sahne olan Aziziye’deki olumlu gelişmeleri anlatan Başkan Muhammed Cevdet Orhan, bizleri uğurlarken “Birkaç ay sonra ‘İlice domatesi’ yiyeceğiz. Unutmayın” derken ER-VAK Başkanı Erdal Güzel de “Yıllar önce ortaya attığımız fikirlerimizin hayat bulması son derece sevindiriciydi” diye karşılık verdi.
***

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.