Vatanı işgal etmek saldırıları dışında başka bir ülkeyle savaşmak, gerçek anlamda dünyayı kirleten bir eylemdir. Savaşlar çirkindir!

Ancak koskoca bir “eğer” ki diye şart koymak istiyorum: eğer ülkene saldıran, işgal etmeye çalışan varsa şartı; işgale uğrayan ülke için durumu farklı kılar! İşgal edilmemek için savaşmaktan başka çare yoktur! Savaşmazsan ne olur; işgal edilirsin, katliama uğrarsın, kadınlara tecavüz edilir!

Bunu yaşamış bir milletiz, acısını çok iyi biliriz!

Tarihte katliam, işkence, tecavüz yapmamış tek millet Türk Milletidir!

25 Eylül 1991 yılında Ermeniler, Azerbaycan topraklarına girerek, Karabağ’ı işgal ettiler. Yüzlerce Azerbaycan Türk’ünü katlettiler! Buradaki Ermeni katliamlarına bütün dünya seyirci kaldı; sadece seyretti!

2016 yılında bir daha, 2020 yılında Ermenistan yeniden saldırmaya başlayınca Azerbaycan, haklı savunma hakkını kullandı; şimdi işgal altındaki topraklarını geri alıyor!

Ermenistan ağır kayıplar veriyor!

Ermenistan, bir taraftan da sivil köylere yüzlerce bomba mermisi yağdırıyor! Şöyle bir mesaj veriyor, arkamda Rusya, ABD veya herhangi birisi olmadan ben savaşamam, ancak sivilleri öldürebilir, çoluk çocuğa bomba atarım, katlederim. Bunu PKK yıllardır bizde yapıyor! Kancıklık ruhlarında var!

Dünyadaki savaşların merkezinde din, ırk, dinlere ait mezhepler ve büyük oranda da para vardır!

Bir milletin başka bir millete ölümüne kin duyması da az rastlanan sebeplerdendir ki; örnek Ermenistan’dır!

Azerbaycan ile ilk savaşları; Ermenilerin saldırısı sonucunda 1917 yılında Bolşevik ihtilalinden sonra başlamıştır.

Ruslar 1914 yılında Ermenilerinde bulunduğu güçlü ordularıyla Erzurum’u hedef almış ve 1916 yılında Erzurum’u işgal etmiştir. *(1)

Erzurum işgaline kadar Türk ve Ermeni çocukları sokaklarda birlikte oynarken, Rus işgali sonrası Ermenilerin çocukları Türk çocuklarını taşlamaya, dövmeye başlamışlardır. *(2)

Türkiye’de Ermeni vatandaşlarımız, arkadaşlarımız, dost ve akraba hısımlarımız var! Bu vatandaşlarımızı kıracak, üzecek herhangi bir paylaşım yapan varsa; yanlış yapmaktadır, emperyalist ülkelerin de tam burada istedikleri de budur!

Sosyal medyada çıkan Ermeni vatandaşlarımıza yapılan taziye mesajlarını icat edenler, Türk Ermeni meselesini karıştırmak, savaştırmak, bölmek isteyenlerin yaptıkları işlerdir. Bizim aklımız var ve emperyalist ülkelerin oyunlarına alet olmayız, olmamalıyız!

Kaynak: *(1) Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi / A.Ü. Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi Sayı 37 Erzurum 2008 / Mevlüt Yüksel

*(2) Pışıbba / Şeref Tipi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.