Efsanevi tarih …1071 … Türkler ve Kürtler arasında müslümanlığın, ortak medeniyetin, tarihin ve coğrafyanın ortak bir paydada buluştuğu tarih.Alparslan 1071‘de Bizans‘a karşı savaş açarken, Kürt kardeşlerimiz on bin kişilik ordularıyla Alparslan’ın yanında yer almışlardı.Çünkü onlarda Anadolu’da müslüman rüzgarlarının esmesini istiyordu. Şöyle bir bakıldığında tarih boyunca savaşlarda Türklere en büyük desteğin Kürtlerden geldiğini görebiliriz.Çünkü Kürtler ve Türkler aynı milletin aynı inancın evlatlarıydı ve İslamın yeryüzüne yayılması konusunda ortak bir amaçları vardı.
Bir başka örnek; 1187 … Kudüs, Haçlı ordusunun katliamlarına maruz kalmıştı ve insanlık buna seyirci konumundaydı. Selahattin Eyyubi önderliğinde Türk-Kürt ittifakı sonucu Kudüs Haçlı ordusunun işgalinden kurtarıldı ve İslam sönmeyen ateşiyle Kudüs’te yanmaya devam etti. 1. Dünya savaşı ve Kurtuluş savaşı sırasında da Musul’da toplanan Kürt aşiretleri Osmanlı halifesinin yanında savaşmaya karar vermiş ve Sevr anlaşmasını yırtmıştır. İngiliz valisinin Osmanlı’lara Kürtlerle ittifak talebi üzerine o zaman ki Kürt lider Şeyh Mehmet El-Berzenci İngiliz valisine elini uzatmamıştır.
Bütün bu tarihi geçmişe ve olumlu taraflara rağmen uygulanan yanlış politikalar sebebiyle Türk-Kürt kardeşliği ne yazık ki yara almış durumdadır.
Peki ne oldu da bu husumet ortaya çıktı ?
Nedenleri birkaç ana başlıkta sıralayabiliriz, ancak olayın 3 temel boyutu esastır.
1. Terör   2. Kürt meselesi   3. Güneydoğu meselesi
Kürt meselesinin ve Güneydoğu meselesinin çözülmemiş olması, terörün gelişmesine imkan sağladığı gibi, terörde diğer meselelerin çözülmesine zorluk çıkarmaktadır. Kürt sorunun kaynağında maneviyattan uzak eğitim anlayışı, ırkçılık derecesindeki olumsuz milliyetçi yaklaşımlar, sömürgeci ve taklitçi zihniyet yatmaktadır.
Türkler ve Kürtler bin yıldır İslam çatısı altında yaşayan milletlerdir. Aynı milletin aynı tarihin çocuklarıdır. Bu iki milletin kardeşliği esastır. İzlenecek yol iç barışı sağlama yoludur. Kardeşlik yoludur.
Aynı milletin çocukları arasında fikir farklılıkları olabilir fakat bu hiçbir zaman bölücülüğün sebebi olmamalıdır. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlar, bölgelerimizdeki gençler arasına nifak tohumları ekmek isteyenler, çok iyi bilsinler ki bizim bin yıllık İslam kardeşliğimizi bozamayacaklardır. Büyük din alimlerinden Bediüzzaman Said Nursi de bir konuşmasında; “Bizim düşmanımız cehalet, yoksulluk ve ayrılıktır. Bu üç düşmana karşı sanat, bilim ve ittifak silahıyla cihat edeceğiz ve bizi bir cihette uyanık olmaya ve ilerlemeye sevk eden hakiki kardeşlerimiz Türklerle ve komşularımızla bir olup el ele vereceğiz. Zira düşmanlıkta, fenalık vardır, düşmanlığa vaktimiz yoktur.” demiştir.
Bizim coğrafyamızda dine dayalı olmayan hiçbir yapı barınamaz. PKK; bu değerlerden yoksun bir yapıya sahip olduğu için başarı şansı yoktur, olmayacaktır.
Dışlayıcı tavırlar içeren olumsuz milliyetçi duygularla, ön yargılarla birbirinize yaklaşmayın. Sağlam bir milli irade için içtimai barışı sağlamaya mecburuz. Çünkü bir ülkenin kalkınmasındaki en temel şart devlet ve milletin kaynaşmasıdır.
Unutmayın; hiçbir kavim, dili, rengi ve soyundan dolayı diğerine üstün değildir.Yazımı; Peygamber efendimizin (s.a.v.) bir hadisiyle noktalamak istiyorum. “Asabiyyet  (kavmiyetçilik )  davasına kalkan, onu yaymaya çalışan, bu dava yolunda mücadeleye girişen bizden değildir.” buyurmuştur. 
İlelebet “Türk – Kürt kardeşliği” için...
Görevimiz neyse hazırız.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer 2015-09-29 05:13:18

kürtlerin başına çürük domates at sonrada kardeşiz de yemezler hanım efendi.