Bir tartışma ve taraflaşma insanlarımız arasında her zaman olagelmiştir. Bir konu etrafında hemen taraf oluruz. Benim gibi düşün emrimiz ise herkes için geçerlidir.

Aslında çok kötü niyetli olmayan taraflaşmalar, atışmalar fazla uzun sürmez.

Uzun sürdüren, kinlenmeye götüren radikallerdir. Ya onlar gibi ya başka olmaz!

Burada en önemli arabulucu gene kutsal bilgidir. Okumazsanız, düşünmezseniz, muhaliflerinizi de düşünerek, aklınızı kullanarak değerlendirmezseniz ve sadece ait olduğunuz cemaat veya siyasi aitliğiniz olduğu liderden dinlemeyi tercih ederseniz bir fikri aitliğiniz varsa; o zaman duymakla yetinirsiniz.

Ortaokul seviyelerinde bir akraba büyüklerimizden birisi Atatürk’ü hiç sevmezdi. Benim yaş olarak emsalim başka bir akrabamız da Atatürk’ün resmini evlerinin duvarına asmıştı. Amcamız bu resim için akrabamızı ve babasını oldukça uzun uzun eleştirmiş, kızmıştı.

O genç akrabam “Amcacım” dedi; “Bu ülke (Erzurum) işgal altındaydı. Ermeni çeteleri istediklerini asıyor, kesiyor, soyuyor, tecavüz ediyorlardı. Atatürk diye birisi çıktı, kırık dökük silahlarla, karnı bile tok olmayan bir miktar askerle bir ordu kurdu ve bu Ülkeyi işgalden kurtardı. O ordu Allah esirgesin buralara gelmeseydi; buralar ne olurdu, bana cevap ver ben de Atatürk’ün resmini duvardan indireyim” dedi. O akrabamız o zaman cevap verememişti.

Naim Hoca’dan dinlemiştim: “Bir gün Alvar’da Alvarlı Mehmet Efendi’den ders alıyorduk. İki Türk askeri geçti. Alvarlı Mehmet Efendi askerlere bakıp ağlamaya başladı. Niye ağladığını sordum. Bana oğul, bu Türk askerlerinden önce burada Ermeni askerleri geziyorlardı. İstedikleri eve girip, insanları öldürüyorlar, paralarını soyuyorlar, tecavüz ediyorlardı.

Atatürk’ü sevmeyebilirsiniz. Nefret de edebilirsiniz. Her eyleminizde eğer bir anlam veya bir reel sebebe inanıyor, kendinize açıklayabiliyorsanız; bu nefretinizle devam edin.

Eğer yabancı haber alma örgütlerinin desteklediği, büyüttüğü dini kullanan cemaatlerin telkini ile sevmiyorsanız, İslam dini açısından cemaati kendi kendinize içinizden bir kere gözden geçirin. 8Eğer Kuran’ı kendi dilinizden okuma alışkanlığınız varsa bence bir değerlendirmekte fayda var. ( Ki ilk defa Atatürk; Elmalılı Hamdi Yazır Hoca’ya Kuran’ın mealini ve tefsirini yazmasını istemiştir. O tarihe kadar kendi dilimizde Kuran yoktu.)

Bir ülkeyi işgalden kurtaracak adımları atmış gibi basite indirerek baktığınız zaman bile Atatürk gerçekten oldukça büyük görünüyor.

Atatürk düşmanların kirli ayaklarını bu topraklarda kırmıştır, kovmuş ve dünyada hiçbir şeyle mukayese edilemeyecek kadar yüksek bir konu olan bağımsızlığımızı ilan etmiştir.

Bağımsızlık fikrine sahip olmayanlara; Atatürk ismi elbette bir şey ifade etmez!

Atatürk, Türk’ün eşsiz tarihinin en büyük kahramanlarından birisidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.