Bir referandumu daha geride bırakırken Erzurum yüzde 74,5 Evet yüzdesi ile Türkiye’de ilk sıralarda yeralan şehirlerden biri oldu. Açıkçası çok da şaşırtıcı gelmedi bu sonuç. Aşağı yukarı beklenen bir neticeydi. İkili sohbetlerde de Erzurum’da Evet oylarının yüzde 70’lerin üzeride olacağını konuşuyorduk. Benim özellikle en çok merak ettiğim sandıklar Atatürk Üniversitesi’nin sandıklarıydı ve orada ne tür bir oran çıkacak, tahmin etmekte zorlanıyorduk. Özellikle son rektörlük seçimini de dikkate alarak Atatürk Üniversitesi’nde sandıktan ne çıkacak, merakımı bayağı bir celbediyordu. Dün o sandılar ile ilgili bilgi aldım ve Atatürk Üniversitesi’nde Hayır oylarının Evet oylarından çok çıktığını öğrendim. Bazı sandıklarda yüzde 60 Hayır oylarının çıktığı Atatürk Üniversitesi’nde genel sırlamada Hayır oyları yüzde 54 çıkmış. Personelin de oy kullandığını dikkate aldığımızda yüzde 54’lük oran çok dikkat çekici.

***

Hayır çıkan Atatürk Üniversitesi’nde ki bu durum, ulusal medyada da dillendirildi. Gazeteci-Yazar Taha Akyol’un CNN Türk’de Eğrisi Doğrusu programında da Atatürk Üniversitesi’ndeki Hayır oranı ele alındı. Akyol’un konuklarından Prof.Dr. Sencer Ayata, Atatürk Üniversitesi’nde Hayır oylarının Evet oylarına göre daha fazla olmasına dikkat çekti ve görüşlerini açıkladı. Prof.Dr.Sencer Ayata ayrıca Erzurum’un yanı sıra Konya ve Kayseri gibi en çok Evet oylarının çıktığı Büyükşehirlerin Üniversitelerinin kampüslerinde kurulan sandıklarda da Erzurum’da ki gibi sonuçların çıktığına işaret etti ve bunun bir anlamı olduğu değerlendirmesini yaptı. Alınan bu sonuç elbette farklı yorumlara yol açacaktır ama bana göre alınan bu netice son yıllarda sıkça dile getirilen ‘Dağ Mahallesi seçmeni ile Atatürk Üniversitesi seçmeni aynı tercihi yapıyor’ değerlendirmesinin iflas ettiğini göstermektedir!

Nene Hatun Termal pilotunu bekliyor!

FETÖ soruşturması kapsamında el konulan tesislerden biri de eski adı Lalezar, yeni adı Nene Hatun Termal olan tesislerdi. Pasinler yolu üzerinde faaliyet gösteren Nene Hatun Termal tesisleri şu an kayyım vasıtası ile yönetiliyor. Önceki işletme anlayışından farklı bir anlayışı ile yürütülen Nene Hatun Termal tesislerde sıkı bir çalışma sonucunda hem zarar önlendi hem de kara geçildi. Hiçbir şey yapılmadıysa çalışan 50’e yakın personel yerinde kaldı. Özellikle hafta sonlarında tesis full çekiyor. Geçen hafta içerisinde aylar sonra ilk defa ziyaret ettiğim tesisi daha modern bir halde buldum. Her şeyden önce kurumsal bir kimlik kazanmış ve logosunu da yenilemiş. Ne var ki Nene Hatun termal tesislerinin akıbeti meçhul. Satılacağı veya özel sektöre kiraya verileceği haberleri çalışanların kafasını karıştırmış. Görüştüğüm bir idareci tesisin ne olacağı konusunda bir belirsizlik olduğunu, bu belirsizliğin de bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtti. Aynı yetkili, ‘’Burası bir bakıma tam donanımlı bir uçak. Ama şu an için bu uçağın pilotu yok. Pilot olması halinde uçacak’’ ifadesini kullandı. Bu idareci ayrıca, Türkiye’de ender rastlanan bir suyu bulunan tesisin Erzurum’a abad edeceğini de sözlerine ekledi.

Gelinim sana diyorum, kızım sen anla!

İki kere ikinin dört ettiği kadar gerçektir. Play-off’a çıkmak değil, play-off’dan çıkmak önemli! Mesela Palandöken Belediyesi Voleybol takımı. Koca bir sezon boyunca play-off’a çıkmak için mücadele etti. İç sahada, dış sahada maçların büyük bir bölümünü önde tamamladı. Nihayetinde koca sezon bittiğinde play-off’a çıkmayı başardı. Ama play-off’a çıkmak yeterli değildi. Asıl play-off’dan çıkmak önemliydi. Ankara’da 3 takımla turnuva maçları oynadı. Süper lig için kazanması gereken 3 maç daha vardı. Karşısına çıkan bir takımı yendi ama iki takıma yenildi. Hal böyle olunca da hoca bir sezon heba oldu gitti. İşte Palandöken Belediyesi Voleybol takımının 1 yıllık hikayesi. Acı ama gerçek. İnşallah Palandöken Belediyesi Voleybol takımının yaşadığı acıyı yaşamaz BB Erzurumspor. BB Erzurumspor da play-off’a çıktı çıkmasına ama bakalım play-off’dan çıkacak mı? İşte bütün mesele de bu!

İlk doğalgaz abonesi!

İlk’leri çok önemserim. Hele de tarihteki ilk’lere. Geçen hafta ANAP’ın Erzurum’da ki ilk üyesinin ismini yazmıştım. Bugün de yine bir ilk’i hatırlatıyor ve ve size ilk doğalgaz abonesini açıklıyorum. Bugün neredeyse yüzde 60’a ulaşan doğalgaz kullanımının olduğu Erzurum’da o emekli öğretmen, serbest mali müşavir Mehmet Şerif Aytekin. Bir dönem Günaydın Gazetesi’nde muhabirlik de yapan ve gazeteciliğini örnek aldığım isimlerden olan Mehmet Şerif Aytekin, ilk doğalgaz abonesi olarak Erzurum’da tarihe adını yazdıran isim ünvanını elde etti.

SEVDİĞİM SÖZLER: Bir yalan ne kadar hızlı olursa olsun, hakikat onu yetişip geçer. (Kenya Atasözüdür)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nejdet nardemir 2017-04-25 14:04:43

Türkiye genelinde okumuşlar yani eğitmenler % 80 hayır kullan di diye haberler çıktı doğrudur hızlı eğitim alıp da eğitmen olanlar maalesef komünist ,faşist ,cemaatçi ve layik Lee çıktı bunların karşılığı bu