Atatürk sevenler ve sevmeyenler gibi iki görüş daha ziyade iki akım var! Aslında iki grup içerisinde birisi Atatürk sevgisi ve diğeri de Atatürk düşmanlığı üzerinden kendisine siyasi gelir sağlamak, seviyor / sevmiyor görünmekle bir tarafa ait olduğunu ve hatta uçlarda yer aldığını ispata çalışmak!

Atatürk’ün hakkında birçok insanda bilgi eksikliği çerçevesinde oluşmuş sabit fikirler mevcuttur. Bu önyargının en basit destekçisi ise kulaktan dolma bilgi, Atatürk’ün savaştığı emperyalist ülkelerin menfi propagandaları, Atatürk öncesini ve sonrasını ekonomik, siyasi güç ve bağımsızlık hakkında doğru bilgilere sahip olmamaktır.

Atatürk’ün Nutuk’ta kendisini ve Türkiye’nin durumunu net bir şekilde anlatmıştır.

Samiha Ayverdi, “İbrahim Efendi Konağı” adlı eserinde Osmanlı’nın son durumunu anlatmıştır. Bu kitap ne masal, ne hikâye, nede romandır. Bu okunması gereken siyasi ve sosyal hayatımızın ve ekonomimizin niye kötüleştiğinin reel bir analizidir.

Atatürk’ü Naim Hoca’dan Gölleroğlu) dinledim:

“Erzurum’un Alvar köyünde Alvarlı Mehmet Efendi’den ders alıyoruz. Yaz sıcak bir gün, evinin önünde saçağın altındayız. İki Türk zabiti geçti ve Alvarlı Mehmet Efendi gözyaşlarına boğuldu. Hepimiz üzülmüştük, niçin ağladığını sordum; Dedi ki; Oğul, bu Türk Zabitleri (subayları) buraya gelmeden önce burada Ermeni askerleri dolaşıyorlardı. İstediği evlere girip istediklerinin namusunu, parasını veya canlarını alabiliyorlardı. Şimdi Türk Askeri geldi; bak burada Ezan okuyabiliyor, Kuran dersleri verebiliyoruz.”

Bir Türk Ordusu oluşturan, silah kısıtlı, genellikle süngü, yiyecek hoşaf ekmek, ayakkabı yerine yırtık çorap, dönmeyi düşünmeyen kahramanlar! Bu Türk Ordusu’nu “Ya zafer, ya ölüm” diye kuran ve tarihe efsanelerle kazanılan savaşların galibi; Mustafa Kemal Atatürk!

Çanakkale’de “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” diyen; Başkomutan Atatürk!

İstanbul’da işgal gemilerini gördüğünde “Geldikleri gibi gidecekler” diyen ve gönderen Atatürk!

“Bağımsızlık karakterimdir” diyen ve bunu Türk Milletine öğreten Atatürk!

Ekonomik bağımsızlık olmadan, siyasi bağımsızlık olmaz” diyen Atatürk!

Minnet, saygı ve sevgiyle anıyorum, mekânı cennet olsun!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.