Ne hazindir ki Ortadoğu’yu sömürme kıvamına getirmek için uygulaması hala devam eden, Ortadoğu projesinin sahipleri ve figüranları, etnik, mezhebi ve ekonomik saikler etrafında coğrafyayı kanla revana çevirip, şimdi de parsellemeyi başardılar.!

Amerika, Rusya, İsrail, İran, İngiltere, Almanya, vb Avrupa ülkeleri bu parselizqasyondan paylarını almaya çalışırken,

Ortadoğu’nun en fazla ceremesini çeken ve bedelini ödeyen Türkiye’nin hala Irak’ta, Suriye’de, Libya’da ne işi var demek Ortadoğu projecilerinin panzehir figüranlığıdır.!

Beğenmediğimiz İran’ın bile Irak ve Suriye’deki kontrolünde bulundurduğu bölgeler karşısında, Türkiye’nin Irak, Suriye ve Libya’daki varlığı devede kulaktır!

Bu yüzden Türkiye gerek Irak, Suriye ve Libya üçgeninde ABD ve Rusya ile sağladığı mütabakatlar gereği bu bölgelerde askeri varlığını azaltmamalı ve asker göndermeyi ertelememeli bilakis askeri gücünü nitelik ve nicelik üzere daha da artırmalı,

Özellikle Türkmenlerin, Sünni müslümanların yaşadığı bölgelerde süratle askeri varlığını artırmalı, yok ise sağlamalıdır.!

Ve yine Türkiye, Ankara Anlaşmasının verdiği garantör devlet olma hakkı gereği; Musul ve çevresindeki Kerkük, Süleymaniye, Tel Afer, Erbil ve Dohuk'u da içine alan 90 bin kilometrekarelik alana, dirliğin bozulması durumunda soydaşlarını korumak amacıyla müdahale hakkı veriyor.

Musul ve Kerkük’ün demografik yapısı son yıllarda bozularak Kuzey Irak'ta bir Kürt federasyonu kurulmasıyla bu hak çoktan Türkiye’ye doğmuştur.!

Garantörlük hakkımızın doğduğu Irak’taki Musul ve Kerkük bölgesine ne pahasın olursa olsun Askeri konumlandırma sağlamalıdır.!

Bedelini çok ağır şartlarda ödediğimiz coğrafyanın ve coğrafya insanının hakkı ve payı Türk Milletine helaldir.! Büyük Devlet olma gereği ise bihakkın mücadelesini vermektir.!

Bize o coğrafyada sadece çanak yalatmaya çalışanlara ve sebep olanlara da.! Asil Türk askeri o çanağı kafalarına geçirmelidir.! Türk Milleti ayakta ve askerinin arkasındadır.!

Nitekim biz müslümanlar için artık ölümden ötesi cennet.! Kafirler ve çanak tutucuları için ise cehennemdir.! Vesselam.!

Selam saygı dua…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.