Kuma getirince eşi intihar etmişti, odunlukta yakalandı

Erzurum’da üzerine kuma getirdiği eşinin intihar etmesiyle ilgili olarak kesinleşmiş 12 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan şahıs, polisin kurduğu özel ekip tarafından Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde saklandığı odunlukta yakalandı.

admin
admin
13 Ağustos 2019 Salı 11:36
Kuma getirince eşi intihar etmişti, odunlukta yakalandı

Erzurum’un Palandöken ilçesinde 3 Haziran 2012 tarihinde yaşanan olayda, 2 çocuk annesi Netice B., oturdukları apartmanın 4'üncü katından atlayarak intihar etmişti.

Genç kadının babası Necati K., kızının ölümünden damadı Kamil B. ile kuma olarak eve getirdiği Esengül N.’yi sorumlu tutarak, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan soruşturma sonunda Kamil B. ve kuma Esengül N. yargılanmaya başlandı.

Davanın 25 Aralık 2014 tarihinde görülen karar duruşmasında Kamil B., 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Esengül N. ise beraat etti. Netice B.’nin ailesinin avukatı ile davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatının kararı temyiz etmesi üzerine dosya, Yargıtay 8'inci Ceza Dairesi'nde incelendi. Daire, Kamil B.’ye verilen cezayı ise az bulup, bozdu. Yeniden yargılanan K.B., toplam 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İkinci kez temyiz edilen dosyayı inceleyen Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı yerinde bularak 12 yıl 6 aylık hapis cezasını onadı. Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan ve yaklaşık 1 yıldır da firari durumda olan Kamil B.’nin, Elbistan’da saklandığı yönündeki bilgi üzerine, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği bünyesinde özel ekip kuruldu. Kamil B.’yi yakalamak için fiziki ve teknik takip çalışmasını titizlikle sürdüren özel ekip, Kamil B.’nin, ilçeye bağlı Esentepe Mahallesi’nde bir ikametin odunluğunda saklandığını tespit etti. Asayiş Büro Amirliği ekipleri, söz konusu ikamete operasyon düzenledi. Operasyonda Kamil B., kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kamil B., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKumaNetice BKamil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.