Furkan'ın babası tahliye oldu

Karaçoban ilçesinde Furkan Y'nin kaybolmasına ilişkin soruşma çerçevesinde tutuklanan çocuğun babası Fehim Y, serbest bırakıldı.

admin
admin
11 Temmuz 2019 Perşembe 22:04
Furkan'ın babası tahliye oldu

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde 4 yaşındaki Furkan Y'nin kaybolmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde tutuklanan çocuğun babası, tahliye edildi.

Avukatı, ilçenin Budaklı Mahallesi'nde evinin önünde oyun oynadıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan ve cansız bedenine 20 gün sonra ulaşılan Furkan Y'nin kaybolmasıyla ilgili tutuklanan babası Fehim Y'nin serbest bırakılması için Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığına itiraz dilekçesi verdi.

İtirazı değerlendiren Hınıs Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Erzurum Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi raporu, soruşturmanın yürütüldüğü Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştırıldı. Hınıs Sulh Ceza Hakimliğince baba Fehim Yiğit, 77 gün sonra tahliye edildi. Fehim Yiğit, tahliye kararı sonrası tutuklu bulunduğu Patnos Cezaevi'nden ailesi tarafından alınarak, bugün köyüne götürüldü.

Erzurum Adli Tıp Kurumundan gelen raporda, küçük Furkan’ın ölümünün darp soncu olmadığı belirtildi. Kesin ölüm nedenin ise İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen örneklerin sonucu belirleneceği aktarıldı.

OLAY

Karaçoban ilçesinde Furkan Y, 17 Nisan Çarşamba günü evinin önünde oynarken kaybolmuş, yakınlarının ihbarı üzerine jandarma ve AFAD ekiplerince arama başlatılmıştı.

Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 25 Nisan'da sulh ceza hakimliğine sevk edilen Furkan Y'nin babası F.Y. tutuklanmış, dedesi E.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Diğer şüpheliler babaanne H.S.Y. ve amca Y.Y. ise cumhuriyet savcılığındaki sorgularının ardından serbest kalmıştı.

Furkan Y'nin cansız bedeni çobanlar tarafından 6 Mayıs'ta, köye 10 kilometre uzaklıkta bir çukurun içinde bulunmuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKaraçoban
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.