Erzurum’da 2 günde 300 kaçak göçmen yakalandı

Afganistan’daki terörist gruplardan kaçıp Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan kaçak göçmenler Erzurum polisine yakalandı. Bugün yakalanan 100'e yakın göçmenle birlikte 2 günde toplam 300 göçmen yakalanmış oldu.

admin
admin
04 Mart 2018 Pazar 10:55
Erzurum’da 2 günde 300 kaçak göçmen yakalandı

Ağrı'dan yaya olarak Erzurum’a gelen göçmenler, Erzurum’un girişinde soğuktan bitkin düşmüş halde bulundu. Yaklaşık 10 gündür yemek yemediklerini söyleyen göçmenlere polis, yemek ve su verdi.

Afganistan’daki terörist gruplardan kaçarak Ankara ve İstanbul’da iş bulmak hayaliyle geldiklerini ifade eden göçmenler, "Afganistan’da teröristler var orada iş yok. Biz buraya çalışmaya geliyoruz amacımız burada çalışabilmek. Çünkü orada kalırsak DEAŞ bize burada bizimle çalışacaksınız diyor. Biz de insan tacirleriyle Türkiye’ye geldik bizim paramız bitince bize işkence ettiler ve kaçmak zorunda kaldık. Buraya kadar yaya geldik ve polise teslim olduk biz polislerden memnunuz bize kötü davranmadılar" diye konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Kaçak Göçmen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Benim ismim kerim 2018-03-10 20:37:23

Ben 3 sene önce Afganistan den geldim ve benim gibi binlerce gelen insan ler var bizim afghanistanda dorommuz çok kote bir tarafdan Taliban ve bir taraf dan de dayiiş var bize zorla silah vermeye kalktiler biz de silah alib

Avatar
Naser 2018-03-09 21:04:54

Bismillahi rehmanirrehim benim adım naser Afganistanlim 6 yildir Türkiye de yim Türkiye de kaçak yolunden geldim afganistan da yaşmak mümkün değil 24 yaşindayim Türkiye den çalışma izin istiyorum selam alaykum ve rehmetullah