Erzurum merkezli 7 ilde DEAŞ operasyonu

Erzurum merkezli 7 ilde terör örgütü DEAŞ'ın finans ağına yönelik operasyonda 14 kişi yakalandı.

admin
admin
12 Haziran 2021 Cumartesi 11:42
Erzurum merkezli 7 ilde DEAŞ operasyonu

Özel harekat polisleri desteğinde çeşitli adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda bir tabanca, bu silaha ait 22 mermi, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi

Erzurum merkezli 7 ilde, terör örgütü DEAŞ'ın finans ağına yönelik özel harekat polisleri desteğinde gerçekleştirilen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Bir istihbaratı değerlendiren Erzurum İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, terör örgütü DEAŞ'ın finans ağı ve örgüt mensuplarına yönelik çalışma başlattı.

Çalışma sonucu Erzurum'un yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kocaeli ve Şanlıurfa'da belirlenen çok sayıda adrese özel harekat polisleri desteğinde, eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda, terör örgütüne finans sağladıkları ve örgütün para işlemlerini yürüttükleri belirlenen şüphelilerden 4'ü Erzurum'da, 4'ü İstanbul'da, ikisi Ankara'da, birer kişi de Antalya, İzmir, Şanlıurfa ve Kocaeli'nde yakalandı.

Zanlıların adreslerindeki aramalarda bir tabanca, bu silaha ait 22 mermi, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Şüphelilerin tamamı soruşturmanın yürütüldüğü Erzurum'a getirildi.

Editör

Son Güncelleme: 12.06.2021 11:47
Anahtar Kelimeler:
ErzurumOperasyonDeaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.