Bodrum katını kesimhaneye çevirdi

Polisin yaptığı baskında hasta hayvanlara ve sağlıksız ortamda kesilen ete el konuldu

admin
admin
02 Şubat 2018 Cuma 15:27
Bodrum katını kesimhaneye çevirdi

Erzurum’un Oltu ilçesinde sağlıksız şartlarda hastalıklı hayvanların kesildiği iddia edilen adrese baskın yapan polis ekipleri bir kişiyi gözaltına aldı. Bir binanın bodrum katına yapılan baskında kesilmeye hazırlanan hayvanlar İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece yarısı yapılan bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri sağlıksız koşullarda hayvan kesildiği bildirilen işyerine baskın yaptı. Yasin Haşimoğlu Mahallesi'nde bulunan bir binanın bodrum katına İlçe Tarım Gıda Müdürlüğü ve zabıta ekipleri ile birlikte yapılan operasyonda, kesilmiş halde karkas hayvan etlerinin sağlıksız koşullarda bulunduğu, bodrum içerisindeki derin dondurucu dolapların içerisinde küçükbaş hayvan kelleleri ve içeride muhtelif küçük ve büyükbaş hayvan parçalarının olduğu görüldü.

Deponun sahibi olan S.T. Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine gözaltına alınırken, etlerin bulunduğu deponun anahtarı gerekli tespit ve tutanaklar tutulduktan sonra zabıta görevlilerine teslim edildi.

Deponun dışında bulunan kamyonetin kasa kısmından hayvan seslerinin gelmesi üzerine yapılan kontrolde 4 adet yaralı ve hastalıklı olduğu değerlendirilen büyükbaş hayvanın olduğu görüldü. Şüpheli S.T.'nin aracın ve hayvanların kendisine ait olduğunu beyan etmesi üzerine araç ve üzerindeki hayvanlar tedavi için İlçe Tarım ve Gıda Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Hayvanlardan biri sabah saatlerinde telef oldu.

Depo sahibinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.