Birlik Başkanını öldüren muhtarın ifadesi ortaya çıktı

Erzurum'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Sakalıkesik Ovası Sulama Birliği Başkanı Kacıroğlu'nun katil zanlısı muhtar tutuklandı.

admin
admin
11 Ekim 2017 Çarşamba 07:41
Birlik Başkanını öldüren muhtarın ifadesi ortaya çıktı

Erzurum'da, Sakalıkesik Ovası Sulama Birliği Başkanı Tuncay Kacıroğlu'nu öldürdüğünü itiraf eden Ömertepe Mahallesi Muhtarı Rafet Zengin tutuklandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 8'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen Sakalıkesik Ovası Sulama Birliği Başkanı olarak görev yapan 52 yaşındaki Kacıroğlu'na, Lalapaşa Mahallesi Şelale Evler semtindeki bir erkek kuaföründe silahlı saldırı düzenleyen Ömertepe Mahallesi Muhtarı 39 yaşındaki Zengin, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

Rafet Zengin, Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinde, "Kacıroğlu'nun kendisini gübre, tarla ve yem alım satımı sırasında 1,5 milyon lira borçlandırıp, dolandırdığını" öne sürerek, cinayeti bu nedenle işlediğini, Tuncay Kacıroğlu'yla 2013'te sulama birliği kuracakları dönemde samimi olduklarını ve kendisini dolandırarak borç batağına soktuğunu iddia etti.

Çay ocağında çay içtiklerini ve borç yüzünden tartıştıklarını ileri süren Zengin, ifadesinde şunları kaydetti:

"Borçlu bulunduğum kişilerin beni sık sık aradığını Kacıroğlu'na anlattım. Aramızda tartışma çıktı. Çay ocağından çıktıktan sonra Kacıroğlu, 'Seninle mi uğraşacağım, işim gücüm var' diyerek yanımdan ayrıldı. Arabama doğru giderken, Kacıroğlu'nun Şelale Evler tarafına gittiğini gördüm. Gizli bir evi mi var diye takip ettim. Bir kuaföre girdiğini gördüm. Arkasından girerek, taşıma ruhsatlı tabancayla Kacıoğlu'na ateş etmeye başladım."

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı Rafet Zengin, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sakalıkesik Ovası Sulama Birliği Başkanı olarak görev yapan Tuncay Kacıroğlu, dün akşam saatlerinde Lalapaşa Mahallesi Şelale Evler semtindeki bir erkek kuaföründe silahlı saldırıya uğramıştı.

Yapılan incelemede 14 adet boş kovanın bulunduğu olayın ardından kaçan zanlı, ekiplerce suç aleti tabanca ile kısa sürede yakalandı.

Zengin'in olay yerine gelen polislere, "Adamı ben öldürdüm, ben muhtarım, silahım ruhsatlıdır" diyerek üzerinde bulunan tabancayı ve yedek şarjörünü teslim ettiği öğrenildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.