AYNI AŞİRET ÜYELERİ BİRBİRİNE GİRDİ

3'ü polis çok sayıda kişinin yaralandığı olayda polis ekipleri havaya ateş açarak arbedeye müdahale etti.

admin
admin
12 Eylül 2016 Pazartesi 20:30
AYNI AŞİRET ÜYELERİ BİRBİRİNE GİRDİ
Erzurum'da birbirleriyle akraba olan aynı aşiret mensupları arasında ev yüzünden çıkan ve yaklaşık 300 kişinin karıştığı kavga adeta meydan muhaberesine döndü, mahalle savaş alanını andırdı. 3'ü polis çok sayıda yaralının olduğu arbedeye müdahale etmek için polis ekipleri havaya ateş açtı.


Olay, saat 17.30 sıralarında Palandöken ilçesi Su deposu semtinde meydana geldi. İddiaya göre, aynı aşiretten birbirlerine akraba Çelik ailesinden dayı ve yeğen arasında boş bir ev yüzünden kavga çıktı. Daha sonra kavgaya diğer aşiret mensuplarınında dahil olması üzerine yaklaşık 300 kişi birbirine girdi. Taş, sopa ve kesici aletlerin kullanıldığı kavgaya müdahale için çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi olay yerine sevk edildi. Adeta savaş alanına dönüşen mahallede polis ekipleri tarafları etkisiz hale getirebilmek dakikalarca havaya ateş açtı.
Olayda atılan taşlardan 3 polis ve taraflardan çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla meydan muhaberesinin yaşandığı mahalleden güç şartlar altında çıkarılarak hastaneye taşındı.
Kavganın yaşandığı mahalleye gelen İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün talimatıyla olaya karışan çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
Polis ekipleri mahallede ve yaralıların kaldırıldığı hastanelerde geniş güvenlik önlemi alarak yeni bir olayın yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. 


Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumAşiret Kavgası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.