Ağrı merkezli 11 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

Kapıkule Sınır Kapısı'nda gözaltına alınan üsteğmen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

admin
admin
20 Aralık 2017 Çarşamba 00:16
Ağrı merkezli 11 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

Ağrı merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan üsteğmen M.G, adli kontrol şartıyla salıverildi.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma çerçevesinde hakkında gözaltı kararı bulunduğu için Kapıkulu Sınır Kapısı'nda yakalanan ve Ağrı'ya getirilen üsteğmen M.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Ağrı Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

M.G'nin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olduğu öğrenildi.

FETÖ/PDY'nin askeri yapılmasına ilişkin Ağrı'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Çanakkale, Erzurum, Trabzon, Karaman, Giresun, Malatya, Balıkesir ve Kırklareli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan ve aralarında albay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen ile astsubayların da bulunduğu 32 muvazzaf askerden 30'u daha önce gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen bu zanlılardan 10'u tutuklanmış, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen 20'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bir kişinin hala arandığı belirtildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.