Kim ne derse desin aylardır dünyayı esaret altına alan virüs salgınından en başarılı şekilde çıkan ülke Türkiye oldu. Laboratuar ortamında üretilip, dünyanın başına musallat edilen Corona virüs mücadelesinde adeta yıldızlaşan ülkemiz aynı zamanda yardımseverliğiyle de dosta düşmana merhem oldu. Yaşadığımız şehir Erzurum’da bu alanda ülkemizin yüz akı şehirlerinden birisi oldu. Yanlış anlaşılmasın, tehlike henüz geçmedi ancak şükürler olsun ki, Erzurum normale dönmeye başlayan ilk büyükşehirlerden birisi oldu. En azından artık sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı olmayan illerden birisi. Şimdi sıra ekonomiyi ayağa kaldırmaya geldi.

Ülkemizin en büyük şehirlerinden birisi olan Erzurum, 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağından yanılmıyorsam eğer, muaf olan illerden birisi. Kontrollü bir şekilde Erzurum’da hayat normalleşmeye başladı. Kuaförler, alış-veriş merkezleri kısmi olarak kapılarını hafta başından itibaren açmaya başladı. 24 Ağustos 2020 tarihine kadar da tüm ülkede hayat adım adım normale dönecek inşallah.

Ancak şehirdeki caddeler üzerinde araç parklarının engellenmesi için yapılan dubalar halen daha duruyor. İnsanlara yasak kalktı, artık araçların da yasağının bitmesi gerekmez mi? Dubaların kaldırılmasıyla, insanlar hem alış-veriş merkezlerinde yoğunluk oluşturmayacak, hem de şehir esnafı da rızkını kazanmaya başlayacak. Şehrin sorunlarıyla her zaman dertlenen Erzurum Matbaacılar Odası başkanı Hikmet Karaca’da, bu dubalardan muzdarip olan tek esnaf temsilcisi.

Başkan Karaca, ‘’Şehrimizin caddelerinde dubalarla araç parkının kapalı olması nedeniyle açık olan esnafın dükkanlarına araçlı müşterilerin gelmesi engellenmiş oluyor. Müşteriler doğal olarak park sorunu olmayan alış-veriş merkezlerine yöneliyor. Bu da yoğunluğa ve haksız rekabete neden oluyor. Madem normalleşmeye başladık, bu dubalar kaldırılarak, hem park sorunu ortadan kaldırılmalı hem de rekabet ortamına son verilmeli’’ diyerek, sosyal medya hesabından Erzurum Valiliğine bir çağrıda bulundu. Elbette ki karar yöneticilerimizin. Fakat aklın yolu bir.

Her ne kadar bu dönemde sağlık neferlerimiz takdiri hak ediyorsa da Erzurum esnafı da gösterdiği sabır ve özveriyle bu sürece büyük destek verdi. Kısa çalışma saatleri ya da tamamen işyerini kapatarak, vakıa sayısının yükselmesini önledi. Şimdi yavaş yavaş da olsa kepenklerini açmaya başladı. O halde başkan Karaca’nın teklifini değerlendirmek çok mantıklı olacak. Malum önümüz Ramazan bayramı. Kuvvetle muhtemel ki, eski bayramlar gibi olmayacak, büyüklerimizin ellerini, küçüklerimizin gözlerini öpüp, bayramlaşmaya birbirimizin evlerine gidemeyeceğiz. Fakat, dadaşlar olarak birer bayramlık almadan da edemeyiz.

Netice itibariyle, bu yıl doğru dürüst idrak edemediğimiz On bir ayın sultanını uğurlamaya hazırlandığımız şu günlerde, şehrimizin en önemli değerleri, bel kemiği olan esnaflarımıza küçük bir avantaj sağlamak hiç de fena olmaz. Bunun için de yol kenarlarındaki dubaları kaldırarak işe başlayabiliriz.

Ne dersiniz, hoş olmaz mı..?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.