‘HARBİ DADAŞ’LA HASBİHAL..

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın son 2 yıldır Avrupa Birliği ile yürüttüğü Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizmi Koridoru Projesi’nin tanıtımı ve bugüne kadar yapılan çalışmaların anlatıldığı bir toplantı için Antalya’dayım. Ne yalan söyleyeyim, Erzurum’da buz sporlarından Buz Pateninin bir temsilcisi olarak artık benim mi eksikliğim, onun mu bilmiyorum ama projenin koordinatörü İtalyan Francesco Comotti ile ilk defa karşılaşıyor ve konuşuyorum. Bendeki ilk intiba çok pozitif. Herşeyden öce projenin lokomotifi olan Comotti’yi sempatik, bir çok özelliğiyle ben de ‘harbi dadaş’ görüyorum. Yardımcısı Alex Andrei de ondan aşağı kalmıyor. Meseleye vakıf ve bir şeyleri başarmanın peşinde. Hem de 2 yıldır Erzurum’da bulunmuş olmasına, Onur Sağsöz’ün onca onunla ilgili haber yapmışlığına ve ‘bas bas’ bağırmasına rağmen Comotti ile yeni tanışıyor olmak kabul ediyorum, büyük harflerle yazıyorum EKSİKLİK!. Ne o beni ne de ben onu merak edip bulmuşum. Sanki kış turizmi denince sadece kayak akla gelmiş gibi. Sanki kış turizmi denince işin içinde paten yokmuş gibi. Her neyse. Bu güzel ve önemli rötarlı buluşma değerliydi ancak biri vardı ki, Antalya’da tanıştığım, ondan çok daha mutlu oldum. O da Antalya’nın Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker!

EN CEVVAL ELÇİMİZ!

İlk defa tanıştığım ve kısa süreliğine sohbet imkanı da bulduğum İlknur Selçuk Köker’i önemsememin en önemli nedeni Erzurumlu olması. İkinci önemi, cevval bir ‘turizm kadını’ olması. Bir başka özelliği de bir süre önce vefat eden Erzurum eski Baro başkanlarından Avukat Nizamettin Selçuk’un kızı olması! Hal ve hareketlerinden belli. Kıpır kıpır. İşi gücü turizm. Antalya Valisi iken Erzurum eski Valisi Ahmet Altıparmak ile çalışmış, doktor olan eşiyle görev yaptığı bu şehirde önemli dokunuşlarıyla da iz bırakmış biri. Erzurum’u konuşurken, ilginç bir detaya giriyor. ‘’Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğü için bana teklif geldi ama kabul edemezdim. Çünkü biliyorum, Erzurum’da buradaki kadar fazla çalışamazdım. Antalya’da daha çok çalışıyor ve yoruluyor olmaktan da memnunum’’ diyor. Anlamamazlık ettiğim filan yok, tam tamına böyle diyor! Zaman zaman sılayı rahim yaptığını söyleyen Antalya’da ki turizm elçimizin Erzurum’ da kapsayan Kış Turizmi Koridoru Projesini de yakından takip ettiğini gözlemliyorum. Ve bu durum da hoşuma gidiyor tabiî ki. Erzurum heyetini bulundukları süre içinde yalnız bırakmaması da işte bu yüzden. Sadece ben mi, toplantıya katılan Erzurumlu diğer davetliler de bu yakın ilgiden memnun.. Ve hep birlikte Türk turizmi diyen Erzurumlu bu cevval turizm kadınıyla biraraya geliyor, toplantı anısına fotoğraf çektiriyoruz..

SEVDİĞİM BABA SÖZLER: Güzel hayat isteyen güzel insan biriktirsin (Cemal Süreyya)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.