Onlar o kadar kabul etmesinler, ‘ama’lı, ‘ancak’lı cümleler kullansınlar ki.

Bu yönetim turnike konusunda çu-val-la-dı!

İşbilmezlik demeyelim ama umursamazlıkları yüzünden takım eğer iç sahada maçlarını dışarılarda oynamak zorunda kalmış ve de puan kaybetmişse bu tamamen yönetimin suçudur. Dolayısıyla bu yönetimin bu şehre ve de takıma bir özür borcu vardı. Bana göre Osman Özköylü’ye yol verip Mehmet Altıparmak’ı getiren BB Erzurumspor yönetimi bu şekilde özür dilemiştir ve bu özür de bu şekilde kabul edilmelidir. Başarılı olur, olmaz onu elbette zaman gösterecektir. Ama bu yönetim böyle bir dönemde bulunduğumuz ligi tanıyan bir adam ile anlaşmış ya, herkes bir de teşekkür etmelidir. Nokta!

***

Ben demek şeytan işidir, onca isim konuşulurken Mehmet Altıparmak’ın BB Erzurumspor teknik direktörlüğe getirilmesi bana göre on numara iş olmuştur! Elazığspor’un henüz yeni ayrılan hocasını takımın başına getirmek çok akılcı bir iş olmuştur, onlar her kim veya kimlerse kutlarım! Herkes gibi ben de Altıparmak’ı basından tanıyorum, yemişliğim-içmişliğim yoktur. Özellikle Alanya’da yaptıkları ortada olan, TFF ligi için final maçında Erzurum’un karşısına Gümüşhane’nin hocası olarak çıkan ve de hep futbol dünyasında başarıları ile iz bırakan bir teknik adamın getirilmesini önemseyen biri olarak elbette ki ilk fırsatta onu tanımak için can atıyordum. O fırsat dün sabah önüme çıktı. Kulüp tesislerinde basınla kahvaltılı tanışma toplantısında ilk elini sıktığım Altıparmak hoca, sadece bende değil, diğer arkadaşlarım tarafından da olumlu not aldı.

***

Herşeyden önce yapmacık değil, çok doğal. Belli, edepli ve haddini biliyor. Sıfır egolu ve de samimi. Yüzü güleç, çok çabuk kaynaşılan, dost canlısı biri. Selametlik Osman Özköylü’nün aksine, etrafına süreli pozitif elektrik veren biri. Hele bizim Zafer Demir ile aralarındaki samimiyeti gördüm, çok sevindim, adeta dünyalar benim oldu. Özköylü zamanından da yüzünü ve rengini hatırlıyorum. Zafer hocamın yüzüne renk gelmişti adeta. Bir hoca ve yardımcısından ziyade kırk yıllık arkadaş gibiydiler, dikkatimizden kaçması mümkün değildi. Çiçeği burnundaki yeni hoca Ankaralı ama bizden biri gibi. Toplantıda o konuşurken bir ara bir arkadaşımız öksürdü, ‘çok yaşa’ dedi ki bu detayı atlamam mümkün değil. Dikkat ettim, basın mensupları kahvaltıya başlamadan o kaşığa çatala elini bile uzatmadı. Kısa ve öz konuşuyor. Siyaset yapmıyor, içinden geldiği gibi davranıyor. Nazik, bütün sorulara içtenlikle cevap verdi. Aralarında Gençlerbirliği, Diyarbakırspor, Denizlispor ve Şekerspor’un da yeraldığı tam 18 takımda top oynamış, 10 takımda da hocalık yapmış. Erzurum onun çalıştıracağı 11.takım.

***

İyi-kötü bugüne kadar hocalar ile basın arasında çok problemler yaşanmamıştır. En azından Erzurum’da öyleydi. Genelde ılıman ilişkiler yaşanmıştır. Hatırlarım, bir zamanlar Erzurum’dan ayrılan hocalar uğurlanırken üzüldüğümüz ve hatta arkasından ağladığımız zamanlar olmuştur. Coşkun Demirbakan, Hüsnü Özkara, Stanislav Karasi, Sadi Tekelioğlu, gidişleri karşısında çok üzüldüğümüz isimlerden bazılarıdır. Son dönemlerde 2 önemli şampiyonluğa rağmen BB Erzurumspor teknik adamları ile basın arasında soğukluk olduğu bir sır değildi. Bir teknik adam için önemsenmesi gereken acı bir olaydı. Ahmet Yıldırım ve Osman Özköylü’nün gidişine memnun olmayan basın mensubu yoktu. Teknik adam olarak geldikleri Erzurum’da artistliği seçti onlar! Eleştiriye açık olduğunu söyleyen Mehmet Altıparmak, basınla iyi ilişkiler içerisinde olacağının sinyallerini verirken hepimiz bundan keyif duyduk. Telefonunun 24 saat açık olduğunu belirten ve ‘’Benim telefonum ancak uçakta seyahat ederken kapalı olur’’ diyen 48 yaşındaki teknik adam, bizlere cep telefon numarasını da vermekten sakınmadı.

***

İlk toplantıda çok beğendiğim, altını çizdiğim lafları oldu. İşte onlardan bazıları: Bakmayın siz Rize’nin böyle dip yaptığına. Bu yola baş koymuşlar. Kim ne derse desin. Ligin favorisi yine onlar. Büyük takımlar da dahil, eğer kamp yeri için Erzurum’u değil de Avrupayı tercih ediyorlarsa aptallık ediyorlar. Video hakem uygulaması bizi bozar. Gol için tamam ama diğer türlü uygulama kötü olur. Bir maça sadece biz değil, taraftarlar ve basın da hazırlanmalı. Biz finalde Gümüşhane olarak yenildiysek yatın kalkın Vodafon Arena’yı dolduran Erzurum seyircisine dua edin. Bizi Erzurumspor değil, taraftar yendi! Hücum futbolunu seven bir yapım var. Her maç öne oynayan, önde oynayan bir takım çıkartacağım sahaya. Benim takımım çok gol yer ama çok da atar! Biraz sabır gösterilirse Erzurum’un yenemeyeceği takım olmaz!

--

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.