Biliyorsunuz Erzurum, sporda ve gençlik faaliyetlerinde en başarılı iller arasında…

Gün geçmiyor ki, Erzurum’da bir faaliyet olmasın.

Her gün bir aktivite.

Her gün bir organizasyon…

***

Erzurum’a kamplar için gelen takımlar ve sporcular da cabası…

Son olarak gençlik faaliyetlerinde “Biz Anadoluyuz” Projesi kapsamında Siirt ve Mardinli öğrencileri konuk etti Erzurum GSİM…

Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Sosyal Medyadan, Sosyal Meydana’ Projesini de başarı ile yürüterek, gençlere çevre temizliği yaptırarak, çevre bilincini oluşturdu, Erzurum GSİM…

***

En önemlisi de her yıl büyük bir coşku ile kutladığımız Amatör Spor Haftası…

İşte bu günlerde Spor Haftası etkinlikleri yapılıyor Türkiye’nin dört bir yerinde…

Erzurum’da da Pazartesi günü Amatör Spor Haftası resmi kutlama ve ödül töreni yapıldı.

Kortej yürüyüşü, saygı duruşu İstiklal Marşı derken, sporcuların nefes kesen gösterilerine tanık olduk, Yakutiye Kent Meydanı’nda…

Türk Askeri’nin Barış Pınarı Harekatı’nı Mehter Marşı ile başlattığı bugünlerde bizde Kent Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin Mehter Takımının gösterisini ilgiyle izledik.

***

Tabi günün anlam ve önemine binaen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil konuşma yaptı.

Birbirinden önemli mesajlar verdi. Gençlere, halka ve sporculara…

O konuşmayı yapan Fuat Taşkesenligil’in fedakarlığını duyunca, duygulanmamak elde değil….

Efendim, Amatör Spor Haftası kutlamaları için, makam şoförü Osman Şahin, Özel Kalem Müdürü Aydın Balkaya, Personel Müdürü Nurullah Hukkamlı ve Tesisler Şube Müdürü Köksal Kaçmaz, araçla kırmızı ışıkta dururken, bir sürücü arkadan Taşkesenligil ve beraberindekilerin bulunduğu araca arkadan çarpıyor.

Sonuç, çarpan aracın ön kısmı, Taşkesenligil’in makam otomobilinin de arka kısmı pert oluyor.

O esnada arkadan çarpan otomobil sürücüsü ve GSİM makam aracında bulunanların canının sağ olması, derin bir ‘oh’ çektiriyor, kazayı görenlere…

Tabi, bizlerde bu kazayı duyduğumuzda, kimseye bir şey olmamasını sevinçle karşıladık.

***

Kazanın oluş şeklini anlatanlardan duyduğumuza göre, Mevlam faciadan korumuş, Fuat bey ve mesai arkadaşlarını…

İşte o korkunç kazaya rağmen, Fuat Taşkesenligil devlet adamlığını göstererek, arkadaşlarını muayene için hastaneye gönderirken, kendisi önce korteje katılıyor. Sonra da tören alanında Amatör Spor Haftası nedeniyle konuşma yapıyor.

Sorumluluğunun bilinci ile törenlere başkanlık eden Taşkesenligil, sanki hiç kaza olayını yaşamamış gibi hareket ederek, yanındakilerin ve görevlilerin, paniklemesini önlüyor.

Kazayı kimseye yansıtmıyor.

Hatta bizler bile fotoğraf çekme ve haber yapma telaşı ile kaza olayını saatler sonra öğrenebildik.

Bizim bir parmağımız bile kanadığında hastaneye gittiğimiz ortamda, GSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil’in yaşadığı travmaya rağmen, kurum amiri olarak görev bayrağına sarılması takdire şayan.

Fuat Bey’e ve mesai arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, yaptığı fedakarlıktan ötürü kendisini alkışlıyoruz.

Not: ‘Barış Pınarı’ harekatını başlatan Türk Ordusuna ve Mehmetçik’e Allah Kolaylık göstersin. Mevlam Mehmetçiğimizi korusun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.