Şehirler, (bilhassa muhafazakâr kesim) ayrıcalıklı aile şımarıklığından ve cemaat STK'lerinin tahakkümünden kurtarılmalıdır.
 
Birçoğu kendilerini putlaştıracak algıyı topluma empoze etmiştir.
Hâlbuki bunların toplum üzerinde ciddi karşılıkları yoktur.
 
Kendisini dokunulmaz olarak konumlandıran cemaat STK'leri, yıllarca siyaset ve ticaret rantiyecilerinin arka bahçesi olmuştur.
Toplumda bu kadar ahlâksızlık ve değerler erozyonu yaşanırken bu kutsal(!) cemaat STK'leri muhabbet meclislerinde hakikatte ense kalınlaştırma peşinde koşmuştur.
Göstermelik, sonuç odaklı olmayan birkaç etkinlikle vazifelerini yapmanın hazzını yaşayıp toplumun başına kakıcı olmuşlardır.
 
İnsana yatırımdan anladıkları, kendi yetiştirdikleri insanlarla makamları, mevkileri, kadroları ele geçirmektir.
Yani dünyevi saadet zinciri kurmaktır.
Toplumdaki yozlaşmalarda cemaatlerin azımsanmayacak oranda payı var.
Cemaat kimliğiyle tanınıp siyasete atılanların madrabazlığı, ticaret ve makam sahiplerinin hukuksuzlukları, istismarları bu yozlaşmanın başat nedenidir.
 
Bunlarınki "Ele verir talkını (telkini) kendi yutar salkımı!" tutumudur.
İnanmıyorsanız; şehirlerin zenginlerine, üniversitelerdeki kadrolaşmaya bir göz atınız.
 
Öyle ya!
Oy potansiyelinden(!) dolayı bir cemaat önemseniyorsa sosyal paylaşım sitelerinde takipçisi ve hayranı çok olan kişiler de aynı mantıkla önemsenmelidir.
Cemaatlere kontenjan ayrılıyorsa, bir cümlesiyle binleri yönlendirebilen kişilere de siyaset sahasında kontenjan ayrılması gerekir.
Lafımız düzdür, kimse hamaset yapmasın, hakikat budur.
 
AK Parti'nin STK temayülünü bu nedenle önemsiyorum.
Bu temayül cemaat STK’lerine ciddi bir uyarı ve mesajdır.
Yukarıda yazdığımız nedenlerden dolayı kendisini ötekileşmiş, önemsiz, şehrin dışında hisseden diğer STK’ler de böylelikle şehre dâhil edilmiş olacaklar.
Her STK şehrin bir parçasıdır, her STK'nin görüşü önemlidir, değerlidir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kıvanç Aslan 2015-03-21 22:02:50

Murat Bey, bu şehrin acımasız gerçeklerinden bir tanesi olan bu sorunu açık yureklilikle yazınızda dile getirdiğiniz için sizi tebrik ediyorum.İnsallah yazınız bır cok kesime ulaşır.