Yargı mensubu karı kocanın ‘FETÖ’ davası

Erzurum'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında mesleklerinden ihraç edilen Yüksekova Cumhuriyet Savcısı Abdurrahim Polat ile eşi Yüksekova Hakimi Nesibe Gül Polat'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmalarına devam edildi

admin
admin
01 Kasım 2017 Çarşamba 07:53
Yargı mensubu karı kocanın ‘FETÖ’ davası

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında mesleklerinden ihraç edilen Yüksekova Cumhuriyet Savcısı Abdurrahim Polat ile eşi Yüksekova Hakimi Nesibe Gül Polat'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmalarına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Abdurrahim Polat, tutuksuz yargılanan eşi Nesibe Gül Polat ile avukatı Cumali Aydemir katıldı.

Sanık Nesibe Gül Polat, savunmasında, meslek hayatı öncesi ve meslek hayatı süresince herhangi bir terör örgütü ile bağlantısının olmadığını öne sürdü.

Adalete inancının tam olduğunu belirten Polat, "Hakkımda isnat edilen 7 ayrı suçlamayı da reddediyorum. Katalog üzerinden evlilik yaptığımız iddiası gerçek dışıdır. Eşimle birbirimizi severek evlendik. 3 yaşında bir çocuğumuz var ve eşim 14 aydır tutuklu. Ayrıca semt ablalığı yaptığım yönündeki ifadeler de kesinlikle doğru değildir. Vatan ve millet sevgisiyle yaşayan bir insanım. Tanık beyanları, 'tahmin ediyorum, düşünüyorum' şeklinde asılsız ithamlardan ibarettir." diye konuştu.

Abdurrahim Polat da tanık beyanlarının hiçbirinin doğruluk payı taşımadığını, herhangi bir örgütle bağlantısının olmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması ile sanık Abdurrahim Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'ye ait cep telefonu getirmenin yasak olduğu hakim-savcı çalışma evlerinden birinde, dışarıya aramaların kapalı dışarıdan aranmaların açık olduğu sabit hattın sanık Nesibe Gül Polat'a ait olduğu kaydedildi.

İddianamede sanık Abdurrahim Polat'ın örgütün gizli haberleşmede kullandığı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtildi.

Tanık beyanlarına yer verilen iddianamede, sanık Nesibe Gül Polat'ın üniversitede 4 yıl boyunca örgüt evinde kaldığı, sanıkların sohbetlere katıldıkları ve örgütle bağlantılarının olduğu, tanık Ç.S'nin beyanına göre sanıkların yapı içinden evlilik yaptıkları, sanık Abdurrahim Polat ile "ByLock" üzerinden yazışma yaptıkları ve kendisini toplantıya çağırdığı, sanıklarla toplantı yaptıkları ifade edildi.

İddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumYargıKarıkoca
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.