ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE ÇİÇEK GÖNDEREN FIRIN İŞÇİSİNE 2 AY 15 GÜN HAPİS

Atatürk Üniversitesi Kazım Kazımkarabekir Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören 23 yaşındaki öğrenci N.Ö.'ye fırında işçisi 27 yaşındaki Y.Ö. tarafından evine çiçek göndererek, “Benim olacaksın, seni seviyorum” tehditli yazı ve cep telefonu mesajı gönderen 27 yaşındaki Y.Ö. tutuksuz yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesinde “tehdit ve cinsel taciz” suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

02 Ocak 2014 Perşembe 12:49
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE ÇİÇEK GÖNDEREN FIRIN İŞÇİSİNE 2 AY 15 GÜN HAPİS
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, geçtiğimiz 08 Ekim 2013 günü Yakutiye İlçe Merkezinde meydana geldi. Umudun Mahallesinde öğrenci evinde oturan öğrenci N.Ö., (23), ekmek almak için gittiği fırında çalışan işçi Y.Ö. ile tanıştı. Bir süre Y.Ö.’nün genç kızın oturduğu evine “Benim olacaksın, seni seviyorum” tehdit içerikli çiçek ve cep telefonuna cinsel taciz içerikli mesajlar gönderdi. Öğrenci N.Ö.’nün şikayetçi olması üzerine Y.Ö. hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“TEHDİT VE TACİZ İÇERİKLİ ÇİÇEK GÖNDERDİ”

Y.Ö. hakkında şikayetçi olan N.Ö.,”Kendisinin ısrarı üzerine telefon numaramı vermeme rağmen nasıl ve nereden telefon numaramı öğrendiğini bilemiyorum. Oturduğum eve sürekli çiçek ve duygusal sözler ifadeli hiç hoş olmayan cep telefonu mesajları gönderince kendisini uyardım, bu uyarılarıma rağmen sözlü ve yazılı taciz saldırılarına devam ettiği için şikayetçi oldum. “ dedi.

Tutuksuz Y.Ö. ise karar duruşmasında,“Fırından yapmış olduğu alış-veriş nedeniyle tanıştık. Kendisine karşı duygusal bir sevgi ile yaklaştım. Bir kaç kez kendisine mesaj göndererek kendisi ile evlenme teklifinde bulundum. Kendisini kesinlikle taciz etmedim. Kendisini ikna etmek için evine üç kez çiçek gönderdim” dedi.

TACİZ İÇERİKLİ MESAJA 2 AY 15 GÜN HAPİS

Mahkeme, tutuksuz yargılanan Y.Ö.’yü “cinsel taciz ve tehdit” suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Y.Ö.’nün duruşmadaki iyi hali ve sabıkasız oluşunu dikkate alarak cezasını 5 yıl süreyle denetimli serbestlik yasası hükmü uygulayarak 5 yıl süreyle erteledi. 

Editör

Son Güncelleme: 02.01.2014 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.