RUSYA'DA YAKALANAN TECAVÜZ ZANLISI ERZURUM’DA İFADE VERDİ

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde oturan amcasının kızı H.N.A.'ya tarlada tecavüz etmeye kalkıştığı iddiasıyla hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açılan Abdulbaki A., yasadışı yollardan kaçtığı Rusya'dan Interpol tarafından yakalanarak Türkiye'ye teslim edildi.

27 Ağustos 2013 Salı 12:35
RUSYA'DA YAKALANAN TECAVÜZ ZANLISI ERZURUM’DA İFADE VERDİ
Erzurum'a getirilen ve Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren Abdulbaki A., "Tecavüz girişiminde bulunmuş olsaydım, evime götürürdüm. H.N.A. birden bağırmaya başladı. Bende bir süre ağzını kapattım, bağırmaya devam edince bırakıp kaçtım. İsteseydim, tarlada tecavüz edebilirdim" dedi. 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise Pazaryolu ilçesinde oturan Abdulbaki A., aynı zamanda amcasının kızı olan H.N.A.'ya bir süre önce evlilik teklifi yaptı ama ret cevabı aldı. Aldığı cevaba öfkelenen Abdulbaki A., H.N.A.'nın cep telefonuna, 'Seni o tarladan, harmandan alır götürürüm' mesajı gönderdi.

Mesajı gönderdikten bir hafta sonra 28 Ekim 2010 günü tarlada karşılaştığı genç kızı bir süre kovalayan Abdulbaki A., H.N.A.'yı omzuna vurarak yere düşürdü. Abdulbaki A., 'Sen beni rezil ettin, şimdi ben seni rezil edeceğim, sana tecavüz edeceğim, Kimse senin yüzüne bakamayacak. Benimle evleneceksin' diyerek, H.N.A.'ya tecavüz girişiminde bulundu. Amcasının oğlunu yumruklayarak tecavüzden son anda kurtulan H.N.A., koşarak olay yerinden uzaklaştı.



AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU, RUSYA'YA KAÇTI


Genç kızın ailesinin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan Abdulbaki A., İspir'deki Nöbetçi Mahkeme tarafından adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. Ailenin itirazı üzerine İspir Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Abdulkabi A. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Abdulbaki A.'nın Rusya'ya kaçtığı tespit edildi. Erzurum Ağır Ceza ve İspir Asliye Ceza Mahkemesi’nin yakalama kararı üzerine İçişleri Bakanlığı Interpol Daire Başkanlığı da Abdulbaki A. hakkında 'Kırmızı Bülten' çıkarıldı.

Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianame doğrultusunda Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi de Abdulbaki A. hakkında "Çocuğun basit cinsel istismarı, mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı” suçlaması ile 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Kırmızı bültenle aranan Abdulbaki A., 3 Şubat 2013 günü Rusya'nın Tümen kentinde Interpol tarafından yakalandı. Abdulbaki A., Azerbaycan üzerinden Türkiye'ye getirildi.



"EVLİLİK İSTEĞİNİ KABUL ETMEDİĞİM İÇİN BANA İFTİRA ATIYOR"

Abdulbaki A. önceki gün Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Abdulbaki A. tecavüz suçlamasıyla ilgili şunları söyledi:

"Suçlamaları kabul etmiyorum. H.N.A., kardeşiyle haber göndererek benimle evlenmek istiyordu. Bende kendisi ile evlenmek istemediğimi belirttim. Benim köyüm görünür bir yerde. Tecavüz girişiminde bulunmuş olsaydım, gerçekten ben eve götürürdüm. Hatta köyün uzağında her gün gittiği bir tarla vardı. İsteseydim tarlada tecavüz edebilirdim. H.N.A., evlilik isteğini kabul etmediğim için bana iftira atıyor. Ancak, ben bunu kabul etmedim. Müşteki kardeşiyle bana haber göndermişti. Ben de kendisine evlenmek istemediğimi söyledim. Bunarı konuşurken birden bağırmaya başlayınca köydekilerin duyabileceği endişesiyle önce ağzını tuttum. Bu sırada bağırmaya devam edince olay yerinde bırakarak kaçtım" dedi.

Mahkeme tutuklu sanık Abdulbaki A.'nın tahliye istemini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Editör

Son Güncelleme: 27.08.2013 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.