POLİSE KÜFREDEN KAMYON SÜRÜCÜSÜNE 1 YIL HAPİS, 3 BİN TL ADLİ PARA CEZASI

Erzurum'da 'takograf' kullanmadığı için 391 TL'lik trafik para cezası kesilen kamyon sürücüsünün görevli trafik polislerine yönelik "Siz vicdansızsınız, şerefsizsiniz. Size bu cezanın hesabını soracağım" sözleri pahalıya patladı.

29 Ağustos 2013 Perşembe 11:58
POLİSE KÜFREDEN KAMYON SÜRÜCÜSÜNE 1 YIL HAPİS, 3 BİN TL ADLİ PARA CEZASI
Polislerin şikayetçi olduğu Talat K., tutuksuz yargılandığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl hapis ve 3 Bin TL de adli para cezasına çarptırıldı. 

Olay, 18 Mayıs 2013 günü Erzurum-Aşkale Karayolunda meydana geldi. Bölge Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Erzurum-Aşkale Karayolu'nda yapılan trafik uygulamasında durdurulan 61 K 9283 plakalı kamyonun yapılan kontrolünde 'takograf' kullanmadığı gerekçesiyle 391 TL trafik para cezası kesildi.



"SİZ VİCDANSIZSINIZ, ŞEREFSİZSİNİZ" DİYEREK SALDIRDI

Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, görevli trafik memurları A.Ç. ve İ.B.'nin kendisine 391 TL'lik trafik cezası kesmesine sert tepki gösteren Talat K., "Ben size bunun hesabını soracağım. Siz vicdansızsınız, siz şerefsizsiniz. Size bu cezanın hesabını soracağım" diye bağırarak, yumruk attı. Görevli polis memurları Talat K.'dan şikayetçi oldu.



"MERHAMETLİ CEZA YAZIN DEDİM"

Erzurum Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakkında iki yıla kadar hapis istemi ile dava açılan Talat K., "Kullandığım araçta takoğraf yoktu. Bana ceza yazacaklarını söylediler. Ben 7 çocuğa bakmakla mükellef olan bir babayım. Cezayı şirket yerine benim ödemem gerekiyordu. Bu yüzden polis memurlarına rica ettim, böyle ceza olur mu diye. Daha düşük ceza yazmaları isteğinde bulundum. Sözlü tartışma büyüdü. Bana biber gazı sıktılar, bende hakaret ettim. Pişmanım" dedi.



KÜFÜRLÜ HAKARETE 1 YIL HAPİS, 3 BİN TL ADLİ PARA CEZASI

Mahkeme, görevli trafik polisi memurları A.Ç. ve İ.B.'nin görevleri başında 'Onur, şeref ve saygınlıklarını rencide edecek' şekilde kamu görevinden dolayı görevli polis memurlarına tehdit ve hakaret etmek suçundan Talat K.'yı TCK'nin 125-1 maddesi kapsamında 1 yıl hapis, günlüğü 20 TL'den olmak üzere 3 bin TL, adli para cezasına mahkum etti.

Editör

Son Güncelleme: 29.08.2013 11:59
Anahtar Kelimeler:
ErzurumPolisCezaKüfür
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.