OTOMOBİL SÜRÜCÜLERİNE 13 YIL HAPİS CEZASI

Üniversite kavşağında yürürken meydana gelen trafik kazasında hayatlarını kaybeden Nurullah Oruç ve İbrahim Erdoğdu'nun 'taksirle ölümüne neden' olan sürücüler Muhammet İkbal Kocaman ile Serkan Demir, toplam 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

06 Mart 2014 Perşembe 15:58
OTOMOBİL SÜRÜCÜLERİNE 13 YIL HAPİS CEZASI
Üniversite kavşağında yürürken meydana gelen trafik kazasında hayatlarını kaybeden Nurullah Oruç ve İbrahim Erdoğdu'nun 'taksirle ölümüne neden' olan sürücüler Muhammet İkbal Kocaman ile Serkan Demir, toplam 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde taksirle adam öldürmek suçundan tutuklu olarak yargılanan Serkan Demir 8 yıl hapis, 30 bin TL nakdi kefaletle tahliyesine karar verilirken, Muhammet İkbal Kocaman ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra duruşmadaki iyi hali dikkate alınarak 36 bin 500 TL nakdi kefaletle tahliyesine karar verildi.

Duruşmada ifade veren tutuklu şoför Serkan Demir, "Öncelikle böyle bir olayın içinde olduğum için üzüntümü belirtmek istiyorum. Olayın olduğu gün DSİ kavşağına doğru şehir içi hız limitine uygun bir şekilde hareket halindeyken ışıkları gördüğümde frene basarak hızımı kesmeye çalıştım. Ancak, buzlanma nedeniyle araç kaymaya başladı. Bu sırada karşı yönden hızlı gelen araç benim kullandığım aracın sol tarafına çarptı" dedi.

Tutuklu Muhammet İkbal Kocaman ise "DSİ istikametine doğru dönüyordum. Kurallara uygun halde seyrederken karşıdan gelen araç sağ taraftan bana çarptı. Kaza anında benim kullandığım araç ters döndü. Araç çok süratliydi, araç ters döndükten sonra, bir süre şok içinde kaldım" diye kendini savundu.

"HANGİ ARACIN SÜRATLİ GELDİĞİNİ GÖRMEDİM"

Kazadan yaralı olarak kurtulan Ahmet Çankaya ise" Ben yolun sağından yürüyordum. Bir anda bir ses duydum. Ne oluyor diye bakamadan yere düştüğümü hatırlıyorum. Hangi aracın süratli geldiğini göremedim" dedi.

Kaza, Yakutiye ilçesine bağlı Cemal Gürsel Caddesi, 100. Yıl Parkı önündeki kavşakta aşırı hız ve buzlanma nedeniyle meydana geldi. Muhammet İkbal Kocaman'ın yönetimindeki 25 LH 248 plakalı otomobil ile sürücüsü henüz belirlenemeyen 25 SD 144 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada iddiaya göre yoldan geçtiği sırada araçların kendine çarpması sonucunda Nurullah Oruç (23) feci şekilde hayatını kaybederken, araç içerisinde bulunan İbrahim Erdoğdu (23) ise kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Araç sürücüsü Kocaman ile yolculardan Ahmet Çankaya da yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Editör

Son Güncelleme: 06.03.2014 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.