KOLİ BANTLI CİNAYETİN GÜRCÜ SANIĞI 5 YIL SONRA YAKALANDI

Erzurum'da 16 Ekim 2010 tarihinde, yanında çalıştığı patronu 36 yaşındaki Dursun Demirci'yi arkadaşıyla birlikte yüz üstü yatırıp el, ayak, ağız, gözlerini koli bandıyla bağlayarak ölüme terk eden Gürcistan uyruklu David Baramidze, 5 yıl kaçtı ve cinayeti işlediği gün tutuklandı.

19 Ekim 2015 Pazartesi 09:23
KOLİ BANTLI CİNAYETİN GÜRCÜ SANIĞI 5 YIL SONRA YAKALANDI
Erzurum'da 16 Ekim 2010 tarihinde, yanında çalıştığı patronu 36 yaşındaki Dursun Demirci'yi arkadaşıyla birlikte yüz üstü yatırıp el, ayak, ağız, gözlerini koli bandıyla bağlayarak ölüme terk eden Gürcistan uyruklu David Baramidze, 5 yıl kaçtı ve cinayeti işlediği gün tutuklandı. Baramidze, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıl kadar hapis cezası istemi ile yargılanacak.
Cinayet, 16 Ekim 2010 günü, merkez Aziziye İlçesi'ne bağlı Abdulhamithan Mahallesi, Dadaş Caddesi, Durmuşevler A Blok bodrum katta meydana geldi. 18 Ekim 2010 günü, Dadaşkent Polis Merkezi'ne başvuran Nejdet Ateş, arkadaşı Dursun Demirci'yi bekar evi olarak kullandığı evde ölü bulduğunu ihbar etti. Bunun üzerine eve giden polis, Dursun Demirci'yi yüz üstü halde bantlara sarılı olarak cesedini buldu. Demirci'nin kıyafetlerinin giyinik olduğunu belirleyen polis yüzükoyun vaziyette, elleri arkadan koli bandıyla bağlı, ağzının içerisine bez parçası konulmuş ve üzeri bantlı, gözleri de aynı şekilde bez parçası konularak koli bandıyla kapatıldığını tespit etti.
Vücudunu hareket ettirmemesi için bacaklarının üzerine iki temizlik fırçası sapını koli bandıyla sabitleyenler, Demirci'nin üzerinde bulunan 15 bin lira para ile kişisel eşyalarını aldıktan sonra kayıplara karıştı.
Cesedin bulunmasının ardından zanlı ya da zanlıları tespit etmek için soruşturmayı derinleştiren polis, Demirci'nin 2 ay önce yanında işe başlattığı ve ölü bulunduğu evde kalan Gürcistan uyruklu David Baramidze'nin peşine düştü. Süt ve süt ürünleri imalatçılığı yapan Demirci'nin iş yerine giden polis, David Baramidze'nin elbisesinin cebinde diğer şüpheli Zurabi Amiranashvili'nin adının yazılı olduğu bir kağıt parçası buldu. Araştırmayı derinleştiren ve kamera kayıtlarını inceleyen polis, Zurabi Amıranashvılı'nin 15 Ekim 2010 günü saat 09.03'te Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığını, saat 16.00'da Erzurum'a geldiğini, David ile buluşarak cinayeti işlendiğini tespit etti. Gürcü Davut olarak bilinen Baramidze ve Amiranashvili'nin cinayeti işledikten sonra 17 Ekim 2010 günü Trabzon'dan uçakla İstanbul'a geçtikleri, aynı gün Atatürk Havalimanı'ndan Ukrayna'ya kaçtıkları belirlendi. Cinayetin işlendiği eve yakın işyerlerinde soruşturma yapan polis, Gürcü Davut'un olay günü Dadaşkent Semti'nde bir marketten 5 koli bandı aldığını ortaya çıkardı.
GÜRCÜ DAVUT, 10'UNCU DURUŞMAYA ÇIKACAK
Cinayet zanlılarının yakalanması için 'kırmızı bülten' çıkarılırken, Dursun Demirci'nin yapılan otopsi raporunda ağız ve göğüs bölgesinin sıkıca bantlı olması yüzünden boğularak öldüğü bildirildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu iki zanlı yakalanamayınca iddianame 2014 yılında hazırlanabildi. İnterpol tarafından aranan zanlılar hakkında, 'gece vakti yağma, tasarlayarak bir suçu gizlemek, yakalanmamak amacıyla öldürmek' suçlarından dava açıldı.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada David Baramidze ve hala firarda olduğu belirtilen Zurabi Amiranashvili hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15'er yıl hapis cezası istendi.
Üniversite mezunu ve Rusya'da asker olan David Baramidze, Gürcistan'da yakalanarak 5 yıl sonra Türkiye'ye iade edildi. Uçakla İstanbul'a getirilen David Baramidze, cinayeti işlediği gün olan 16 Ekim günü hakim karşısına çıkarıldı.
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne bağlanan David Baramidze tercüman eşliğinde ifade verdi. Savunmasını avukatı aracılığıyla yapacağını bildiren 39 yaşındaki 2 çocuk babası Baramidze, tutuklandı. Erzurum'da 10'uncu duruşmaya çıkacak olan Baramidze'nin savunma yapması için Erzurum Cezaevi'ne nakli istendi. 

Editör

Son Güncelleme: 19.10.2015 09:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.