İKİ GENCİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SÜRÜCÜLERE TAHLİYE YOK

Üniversite kavşağında yürürken meydana gelen trafik kazasında hayatlarını kaybeden Nurullah Oruç (23) ve İbrahim Erdoğdu'nun (23) 'taksirle ölümüne neden' olan sürücüler Muhammet İkbal Kocaman ile Serkan Demir'in yargılanmalarına 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

20 Şubat 2014 Perşembe 14:48
İKİ GENCİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SÜRÜCÜLERE TAHLİYE YOK
Duruşmada ifade veren tutuklu şoför Serkan Demir, "Öncelikle böyle bir olayın içinde olduğum için üzüntümü belirtmek istiyorum. Olayın olduğu gün DSİ kavşağına doğru şehir içi hız limitine uygun bir şekilde hareket halindeyken ışıkları gördüğümde frene basarak hızımı kesmeye çalıştım. Ancak, buzlanma nedeniyle araç kaymaya başladı. Bu sırada karşı yönden hızlı gelen araç benim kullandığım aracın sol tarafına çarptı." dedi.

Tutuklu Muhammet İkbal Kocaman ise," DSİ istikametine doğru dönüyordum. Kurallara uygun halde seyrederken karşıdan gelen araç sağ taraftan bana çarptı. Kaza anında benim kullandığım araç ters döndü. Araç çok süratliydi, araç ters döndükten sonra, bir süre şok içinde kaldım" diye kendini savundu.

"HANGİ ARAÇIN SÜRATLİ GELDİĞİNİ GÖRMEDİM"

Kazadan yaralı olarak kurtulan Ahmet Çankaya ise," Ben yolun sağından yürüyordum. Bir anda bir ses duydum. Ne oluyor diye bakamadan yere düştüğümü hatırlıyorum. Hangi aracın süratli geldiğini göremedim" dedi.

Müşteki avukatı Sezai Erdoğan ise, kazayla ilgili yalancı tanıklık yaptıklarını ileri sürdüğü Adem K. ile Ali K. hakkında Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını belirtti.

2 İLA 15 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Atatürk Üniversitesi kavşağında aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kaza sırasında Nurullah Oruç ile İbrahim Erdoğdu hayatlarını kaybetmişti. Kazada, kusurlu oldukları iddiasıyla araç sürücüleri Serkan Demir ile Muhammet İkbal Kocaman, tutuklanmıştı. Sürücüler hakkında yargılandıkları mahkemede 2 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Serkan Demir ile Muhammet İkbal Kocam'ın tahliye istemlerinin reddine karar vererek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Editör

Son Güncelleme: 20.02.2014 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.