İFTİRACI POLİS ZORUYLA MAHKEMEYE GETİRİLECEK

Erzurum’da önce kendisine tecavüz ettiklerini öne sürerek şikayetçi olan daha sonra intikam almak için iftira attığını söyleyen üniversite öğrencisi A.K.'nin “iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 55 yıl hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

18 Haziran 2013 Salı 15:15
İFTİRACI POLİS ZORUYLA MAHKEMEYE GETİRİLECEK
Erzurum 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen dava duruşmasına 55 yıl hapis istemiyle yargılanmasına başlanılan A.K. ve tecavüz davasında beraat eden müştekiler duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti A.K. hakkında duruşmaya zorla getirilmesi yönünde müzekkere çıkarılmasına karar verildi. Duruşma ileri bir tarihi ertelendi.

Atatürk Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencisi A.K., aynı okuldan arkadaşı 22 yaşındaki T.O. ile bir süre birlikte oldu. Geçtiğimiz yıl polise başvuran A.K., eski erkek arkadaşı T.O. ve 4 akrabasının kendisine tecavüz ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu. A.K.'nın iddiasına göre, eski erkek arkadaşı T.O.'nun teyzesinin oğlu K.C. kendisini arayarak, elinde video görüntüleri olduğunu belirtti ve yüz yüze görüşme isteğinde bulundu. Bunun üzerine T.O., K.C. ve diğer teyze çocukları Y.Y. ile buluşan A.K., birlikte Palandöken Kayak Merkezi'ne çıktı.

Otomobilde T.O. ve Y.Y. ile alkol alan A.K. sarhoş oldu. A.K. ile birlikte teyze çocukları arkadaşlarının evine gitti. Evde bulunan 2 kişiyle birlikte 5 kişi, iddiaya göre genç kızla ilişkiye girdi. A.K.'nın şikayeti üzerine yakalanan eski sevgili T.O., K.C., Y.Y., A.K. ve B.K. tutuklandı. A.K. savcılıkta verdiği ifadesinde, sarhoş olduğunu ve kendine sırayla tecavüz ettiklerini söyledi.

'Mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 5 kişi, 16 Ekim 2012 günü Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi 'nde 12.5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen A.K., B.K., Y.Y. mağdurla cinsel ilişkiye girmediklerini söyledi. A.K. ile gönül ilişkileri bulunduğunu belirten T.O. ise, "Daha önceleri de A.K. ile cinsel ilişkiye giriyorduk. Karı- koca gibiydik. Olay günü beraber gezdik. Eve geldik, yine ilişkiye girdik. A.K. sabah beni uyandırdı. Ayakkabılarımı, elbisemi temizledi. Kol kola girdik okula gittik" dedi. A.K. ile arkadaş olduklarını, daha önceleri aynı evde kaldıklarını anlatan K.C. de, "A.K. beni yanına çağırdı. 'Hani benimle yatacaktın' dedi. Tahrik etti. Ben de dayanamadım birlikte olduk" diye konuştu.

T.O. ile önceden sevgili olduklarını ve intikam almak için bu yola başvurduğunu belirten A.K. ise mahkemede şunları söyledi:

"T.O.'yu çok seviyorum. T., sevgilimdi sonra beni terk etti. Yeni kadın arkadaşıyla birlikte okula gelmeye başladı. İntikam almak için böyle bir plan yaptım ve iftira attım. İşlerin bu noktaya geleceğini düşünemedim. T.O. ve K.C. ile kendi rızamla ilişkiye girdim. Diğer şahıslarla ilişkiye girmedim. Şikayetçi değilim. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum her türlü sonuca razıyım. Pişmanım mahkemeniz huzurunda hepsinden özür diliyorum."

Mahkeme heyeti, A.K.'nın bu ifadesi üzerine, tutuklu 5 kişinin beraatını kararlaştırarak tahliye etti. Mahkemenin savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine üniversiteli A.K. hakkında Erzurum 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'iftira ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı.


Editör

Son Güncelleme: 18.06.2013 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.