FETÖ’NÜN ERZURUM’DAKİ 11 İMAMI TUTUKLANDI

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan örgütün 11 sözde imamı tutuklandı.

admin
admin
29 Aralık 2016 Perşembe 13:14
FETÖ’NÜN ERZURUM’DAKİ 11 İMAMI TUTUKLANDI
Edinilen bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen FETÖ soruşturması kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, başarılı operasyonda FETÖ'nün Doğu Anadolu'daki himmet şebekesini çökertti. Polisin, bazı adreslere düzenlediği operasyonda gözaltına aldığı örgütün sözde imamı olduğu öğrenilen 12 şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısının tutuklama talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk ettiği 12 zanlıdan 11’i ilk sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine kondu.

‘DOKTOR İMAMLAR’IN HİMMET PARALARI GÜLEN'E
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin çok yönlü soruşturmasında "Himmet" adı altındaki paraların il bazında ataması yapılan muhasipler tarafından toplandığı ve bir kısmının il ihtiyacı için ayrıldıktan sonra kalan kısmının Fetullah Gülen'in tasarrufuna bırakıldığı tespit edildi. Soruşturmada üniteler halinde görev bölümünde ‘Memur İmamlar’, ‘Mühendis İmamlar’, ‘Dershane İmamlar’, ‘Doktor İmamlar’, ‘Köye Yardım Götüren İmamlar’ olarak görev bölümü yaptıkları da belirlendi. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.