FETÖ'nün "polis imamı"na 6 yıl 3 ay hapis

Erzurum'un Oltu ilçesinde, FETÖ/PDY'nin mensubu polislerin "imamı" olduğu, örgüte elaman kazandırdığı, örgütün haberleşme programlarını kullandığı öne sürülen eski öğretmen Bektaş, 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi

admin
admin
13 Aralık 2017 Çarşamba 01:00
FETÖ'nün "polis imamı"na 6 yıl 3 ay hapis

Erzurum'un Oltu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu polislerin "imamı" olduğu öne sürülen eski öğretmen Muhammed Bektaş'a, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Oltu T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Bektaş, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Bektaş'ın avukatları Yurtsever Çağdaş Ayyıldız ve Çilem Polat ile tanıklar ise duruşmada hazır bulundu.

Esas hakkındaki son görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, Bektaş'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını, tutuklulukta geçirdiği süre ve mevcut delil durumu dikkate alınarak tahliyesini istedi.

Avukat Çağdaş ise müvekkilinin üzerine atılı suçlamanın tamamen tanık beyanlarına dayalı olduğunu ileri sürerek, beraatını ve tahliyesini talep etti.

Son sözü sorulan sanık Bektaş, "Suç işlediğime dair somut birşey yok. Ben hiçbir şekilde hiçbir dini örgüt içinde olmam. Suçsuzum." dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti ise Bektaş'ı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan önce 5 yıl hapse mahkum etti.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında cezayı 7 yıl 6 aya çıkaran heyet, sanığın, sabıkasız oluşu ve iyi halini dikkate alarak cezasını 6 yıl 3 ay hapse indirdi.

Heyet, Bektaş'ın tutuklu kaldığı süreyi de dikkate alarak tahliyesini kararlaştırdı.

İDDİANAMEDEN

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tanık beyanlarına göre, eski öğretmen olan tutuklu sanık Muhammed Bektaş'ın, örgüt tarafından Erzurum'un Oltu ilçesine, örgüt mensubu polislerin imamı olarak atandığı, "Yunus" kod adını kullanan sanığın örgüt mensupları ile haberleşme amacıyla kullanılan "Eagle" ve "Tango" programları üzerinden iletişim kurduğu belirtiliyordu.

İddianamede, Bektaş'ın, örgütle bağlantılı kişilerin evine giderek konuşmalar yaptığı,n FETÖ/PDY adına Oltu ilçesinde örgüt mensubu polislerden sorumlu olduğu ifade ediliyordu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumFetö.polis Imamı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.