FETÖ'nün ‘polis imamı’ hakim karşısında

Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin Oltu ilçesindeki polislerin imamı olduğu, elaman kazandırdığı örgütün kullandığı "Eagle" ve "Tango" isimli haberleşme programlarını kullandığı öne sürülen eski öğretmen Bektaş'ın yargılanmasına başlandı

admin
admin
09 Ağustos 2017 Çarşamba 23:45
FETÖ'nün ‘polis imamı’ hakim karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Oltu ilçesindeki polislerin imamı olduğu, elaman kazandırdığı örgütün kullandığı "Eagle" ve "Tango" isimli haberleşme programlarını kullandığı iddia edilen eski öğretmen Muhammed Bektaş'ın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Bektaş, avukatı ve tanıklar katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunması sonrası savunma yapan Bektaş, örgütle hiçbir bağlantısı olmadığını ileri sürerek, 249 kişiyi öldüren örgütle anılmanın kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

Meslek hayatındaki ilk görevine örgütle bağlantısı olmayan okullarda başladığını ancak 2010 yılında örgütle bağlantılı olduğu belirtilen Anafen dershanesinde çalışmaya başlayıp 2 yıl görev yaptığını ifade eden Bektaş, bu süreçte maaşların ödenmesi için Bank Asya'da hesap açıldığını aktardı.

Bektaş, vatani görevini yaptıktan sonra iş bulamayıp geçim sıkıntısı yaşadığı için 3 ay süreyle söz konusu dershanede çalıştığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Dershaneden ayrıldıktan sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile Şenkaya ilçesine öğretmen olarak atandım. Terör olaylarından dolayı okulum kapandı. Geçici görevlendirildiğim okullar Oltu ilçesine yakın olduğu için burada ev tuttum. Tanık S.D, beni teşhis ettiğini söylüyor ama aynı koğuşa geldiğinde beni tanımadı. Kendisiyle koğuşta tanıştık. Kendisine 'tango' programı yüklediğimi söylüyor ama ben o programları kullanmadım. Kaldı ki bu programları yüklemiş olsam program onda da çıkardı, belirttiği gibi yanımda hafıza kartı da taşımadım."

Tanık S.D. ise Bektaş ile aynı sohbet grubunda olduğunu, sanığın dini sohbet verdiğini ve sohbetleri ayarlayabilmek için "Tango" isimli programı kullandıklarını söyledi.

Polis memuru olan diğer tanık E.K. ise sanığı "Yunus" kod adıyla tanıdığını belirterek, "Bir iki defa aynı ortamda bulundum. Bir kere bir evde 'Ahmet' kod adlı doktor bizi sanıkla tanıştırdı. Tanıştırırken Oltu'nun yeni abisi diye tanıştırdı." dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tanık beyanlarına göre, eski öğretmen olan tutuklu sanık Muhammed Bektaş'ın, örgüt tarafından Erzurum'un Oltu ilçesine, örgüt mensubu polislerin imamı olarak atandığı, "Yunus" kod adını kullanan sanığın örgüt mensupları ile örgüt tarafından haberleşme amacıyla kullanılan "Eagle" ve "Tango" programları üzerinden iletişim kurduğu belirtiliyor.

Tanıkların da ifadesine yer verilen iddianamede, tanık E.K'nin şu ifadeleri yer aldı:

"Bektaş, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 'Erzurum'a tayinim çıktı' diyerek Oltu'dan ayrıldı. 15 Temmuz gecesi Emniyet Müdürlüğünde görevliydim. Yine görevli olan polis memuru D.K, bana 'Yunus' kod adlı Muhammed hocanın gece darbe girişiminden sonra mesaj atıp zırvaladığını söyledi ancak içeriğinden bahsetmedi. D.K, ayrıca 16 Temmuz'da da yine 'Yunus' kod adlı Muhammed hocanın kendisine 'Darbe girişiminin cemaat ile alakasının olmadığı' şeklinde mesaj attığını söyledi."

İddianamede, Bektaş'ın, örgütle bağlantılı kişilerin evine giderek örgüt lehine konuşmalar yaptığı anlatılarak, sanığın FETÖ/PDY yöneticisi olarak Oltu ilçesinde örgüt mensubu polislerden sorumlu olarak görev yapıp örgüte eleman kazandırdığı bildiriliyor.

İddianamede, Bektaş'ın "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Editör

Anahtar Kelimeler:
FetöPolis Imamı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.