Etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ sanığının cezası ertelendi

Erzurum’da, FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada, etkin pişmanlıktan yararlandığı için cezasında ciddi oranda indirime gidilen eski mübaşire, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi Sanığın cezası, mahkemede, bir daha suç işlemeyeceği yönünde oluşan kanaat sebebiyle ertelendi.

admin
admin
12 Ekim 2017 Perşembe 07:53
Etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ sanığının cezası ertelendi

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada, etkin pişmanlıktan yararlandığı için cezasında ciddi oranda indirime gidilerek 1 yıl 6 ay 22 gün hapis verilen mübaşirin cezası ertelendi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşmede kullandığı ByLock kullanıcısı olduğu, örgüte himmet yardımında bulunduğu iddia edilen tutuksuz sanık Altınay katıldı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Altınay’ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını ve hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Son sözü sorulan Altınay, "Örgüte dini duygularla katıldım, pişmanım." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, önce "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıl hapis verdiği Altınay'ın cezasını

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 7 yıl 6 aya çıkardı.

Bölge Adliye Mahkemesinde mübaşir olan sanığın cezasını daha sonra etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde 1 yıl 6 ay 22 güne indiren heyet, bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemede oluşan kanaat sebebiyle sanığın cezasını erteledi.

Buna göre 5 yıl içinde bir suç işlememesi halinde sanık hakkında açılan dava düşecek, aksi taktirde sanık hakkında kurulan hüküm açıklanıp cezaevine gidecek.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Fetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.