ESOB davası sonuçlandı

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat ve yönetimindeki 7 üyenin yargılandığı zimmet davasında karar açıklandı. Mahkeme, bilirkişi raporlarına dayanarak, “Zimmet yok” dedi.

admin
admin
14 Haziran 2017 Çarşamba 01:45
ESOB davası sonuçlandı

Avrupa Birliği (AB) projesi için ayrılan bütçenin bir bölümünün Esnaf Sarayı inşaatında kullanıldığı iddiasıyla 2008 yılında mahkemelik olan ESOB yönetimi, 9 yıl süren hukuk mücadelesi sonunda aklandı. Zimmet suçlamasıyla yargılanan ESOB Başkanı Rasim Fırat, yönetim kurulu üyeleri Hikmet Karaca, Hanifi Topçuoğlu, Mustafa Kumbasar, Zeki Pınar, Nusret Zengin, Fatih Çiftçi ve Genel Sekreter Cüneyt Acır tutuksuz yargılandığı Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Bilirkişi raporlarını değerlendiren mahkeme zimmet olayının söz konusu olmadığına karar verdi. Ancak mahkeme Avrupa Birliği kaynaklarının bir kısmının o dönemde Gez Mahallesi’nde yapımı devam eden Esnaf Sarayı inşaatına ‘geçici olarak’ aktarılması nedeniyle başkan ve tüm yönetim kurulu üyelerine ‘görevi kötüye kullanmak suçu’ndan ceza verdi. Cezada indirime de giden mahkeme, ‘Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına’ karar vererek dosyayı kapattı. Yıllar süren hukuk mücadelesini kazandıklarını belirten ESOB Başkanı Rasim Fırat, “Allah’a şükürler olsun ki zimmet gibi bir suçlamadan dolayı aklanmış bulunuyoruz. Gayretlerimizi ve başarımızı çekemeyenler bizlerin üzerinden bu onurlu kuruluşa çamur atmaya kalktılar. Ancak yüce Türk adaleti buna fırsat vermedi. Bilirkişi raporları zimmet suçunun olmadığını ortaya koydu. Mahkeme sürecinde bizleri yalnız bırakmayan ve her şeyden önce bizlere inanan tüm esnaf ve sanatkârlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.