Eski Vali Yardımcısı Boylu'nun "FETÖ" davası

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Erzurum Vali Yardımcısı Boylu'nun yargılanmasına devam edildi.

admin
admin
19 Temmuz 2017 Çarşamba 00:47
Eski Vali Yardımcısı Boylu'nun "FETÖ" davası

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Erzurum Vali Yardımcısı Ersin Boylu'nun yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Boylu, avukatı Celal Zunguldak ile tanık katıldı.

Tanık F.A, beyanında, sanık Boylu'yu kaymakam adaylığı döneminde tanıdığını söyledi.

Açığa alındıktan sonra ByLock kullanıcısı olduğuna ilişkin kendisine bilgi verildiğini söyleyen F.A, "Ben de sanığın bana satmış olduğu cep telefonunun içeriğinde böyle bir program olabileceğini ve bundan dolayı hakkımda ByLock tespitinin yapılmış olduğunu düşündüm. Söz konusu beyanlarım tamamen ihtimal çerçevesindeki düşüncelerimdi. Ancak söz konusu telefonda bu programa ilişkin bir şey çıkmayınca böyle bir şüphem kalmadı. Sanığın bana satmış olduğu cep telefonunun imajları alındı ve bildiğim kadarıyla bu telefon içerisinde herhangi bir ByLock programına ve kırıntısına rastlanılmadı. Sanıkla çalışmış olduğumuz süre zarfında kendisinin bu örgüte ilişkin propaganda veya telkin içerikli herhangi bir beyanına ve eylemine tanık olmadım." diye konuştu.

Sanık Boylu ise savunmasında, tanık F.A'nın beyanları ile söz konusu ByLock hususunun aydınlığa kavuştuğunu düşündüğünü söyleyerek, "Dosya kapsamında tanık beyanları ile diğer bilgi ve belgelerle sabit olduğu üzere uzun yıllar layıkıyla görevimi yerine getirdim. 17/25 Aralık sürecinde Köprüköy'de yaptığım çalışmalar ve akabindeki seçimlerde faaliyetlerim bellidir. Açığa alındığım günün sabahında rutin ve yoğun bir şekilde gerekli çalışmaları Valimizin talimatları çerçevesinde yerine getiriyordum. Açığa alındıktan sonra tüm şifrelerimi kendim yazıp masanın üzerine koydum. Delilleri karartma şüphem söz konusu değildir. Tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Boylu'nun tutukluluk halinin devamında karar vererek, eksik hususların tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ersin Boylu'nun Erzurum Valiliğince gerçekleştirilen bir proje kapsamında yurt dışına çıktığının anlaşıldığı, FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının şifreli şekilde haberleşmek için kullandıkları "ByLock" programına kayıtlı olduğu ve programı kullandığı ifadelerine yer veriliyor.

Boylu'nun eşinin Asya Katılım Bankasında çalıştığının belirtildiği iddianamede, sanığın iş yerinde yapılan aramalarda FETÖ/PDY ele başı Fetullah Gülen'in iki fotoğrafının bulunduğu kaydediliyor.

İddianamede, sanık Boylu'nun "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumFetöErsin Boylu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.