Eski profesöre FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis

Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin sohbet toplantılarına katıldığı, örgüte maddi destek sağladığı ve kitaplarının arasında örgüt elebaşı Gülen için duanın yazılı olduğu belge ele geçirildiği iddiasıyla tutuklu yargılanan eski profesör Haliloğlu, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi

admin
admin
03 Kasım 2017 Cuma 07:49
Eski profesöre FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sohbet toplantılarına katıldığı, örgüte maddi destek sağladığı ve kitaplarının arasında örgüt elebaşı Fetullah Gülen için duanın yazılı olduğu belge ele geçirildiği iddiasıyla yargılanan eski profesör Halil İbrahim Haliloğlu, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Haliloğlu ile avukatı Ülker Çalışkan katıldı.

Esas hakkındaki son görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Haliloğlu'nun "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını ve hükümle tahliye edilmesini talep etti.

Sanık avukatı Çalışkan, esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmada, müvekkilinin beraatine karar verilmesini, mahkeme aksi kanaatte ise hükümle tahliye edilmesini talep etti.

Son sözü sorulan Haliloğlu ise "Üzgünüm, kırgınım ve dağdaki silahlı teröristle bir tutulmaktan son derece üzgün ve sıkıntılıyım. Bir kısım kişilerin sadece mesleki husumetlerinden dolayı yaklaşık 16 aydır mağdurum, kesinlikle suçsuzum." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Halil İbrahim Haliloğlu'nu "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan önce 5 yıl hapse çarptırdı.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında artırıma giderek sanığın cezasını 7 yıl 6 aya çıkaran heyet, ardından sanığın sabıkasız oluşu nedeniyle verilen cezada indirime giderek Haliloğlu'na sonuç olarak 6 yıl 3 ay hapis verdi.

Heyet, Haliloğlu'nun tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tanık beyanlarına göre sanık Halil İbrahim Haliloğlu'nun Atatürk Üniversitesinde FETÖ yapılanmasında önemli bir yerinin olduğu, örgütün sohbet toplantılarına katıldığı, burs ve kurban bağışı altında maddi destek sağladığı, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in 25 Aralık 2013'te "Bank Asya'ya sahip çıkılması" konusundaki talimatından sonra yeni katılım hesabı açtırdığı, evindeki aramada Fetullah Gülen tarafından yazılan kitaplar ele geçirildiği, kitapların arasından Fetullah Gülen için dua edilen metnin yazılı olduğu belge ele geçirildiği yer alıyordu.

İddianamede, Haliloğlu'nun "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyordu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
FetöHaliloğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.