Eski polis müdürü hakim karşısında

Erzurum'da, "Kobani protestosu"na yeterince müdahale etmediği için disiplin cezası alan ve FETÖ/PDY ile ilişkili olduğu öne sürülen eski Karayazı İlçe Emniyet Müdürü Aykut Töngür'ün "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına başlandı.

admin
admin
11 Nisan 2017 Salı 21:10
Eski polis müdürü hakim karşısında

Erzurum'da, "Kobani protestosu"na yeterince müdahale etmediği için disiplin cezası alan ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilişkili olduğu iddia edilen eski Karayazı İlçe Emniyet Müdürü Aykut Töngür'ün "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Aykut Töngür ile avukatı Bahattin Fırat katıldı.

Duruşmada, mahkeme heyetince kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunması sonrası savunma yapan Töngür, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Hiçbir terör örgütüne üye olmadığını savunan Töngür, şunları öne sürdü:

"ByLock programını yüklemedim, kullanmadım. Bu tespiti kabul etmiyorum. Sadece tutanaktan ibaret olan tespiti düzenleyenlerin dinlenmesini talep ediyorum. Tanık Köksal Demirci'nin ifadeleri çelişkilidir. İddianamede belirtilen isimlerin bazılarını tanımam. Kendilerini kurtarmak adına isim vermişler diye düşünüyorum."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Çubukçu'nun bu halinin devamına karar verip eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, meslekten ihraç edilen ve tutuklu yargılanan eski Karayazı İlçe Emniyet Müdürü Aykut Töngür'ün, FETÖ/PDY'nin kullandığı gizli haberleşme sistemi ByLock programını kullandığı anlatılıyor.

Darbe girişimine ilişkin başka bir davanın sanığı olan bu davanın tanığı Köksal Demirci'nin ifadesine yer verilen iddianamede, Demirci'nin,"Töngür ve Murat Özdemir'in daveti üzerine onlarla imam Turgay Örnek'in başkanlığında FETÖ/PDY'nin toplantılarına katıldıklarını, örgütle ilişkisini kestiğinde Töngür'ün kendisini telefon ile arayarak buluşma talep ettiğini ancak kendisinin kabul etmediğini" öne sürdüğü aktarılıyor.

İddianamede, Töngür'e, 7-10 Ekim 2014'teki "Kobani protestosu" olaylarında Karayazı ilçesinde eylemleri sonlandırmak için yerinde ve yeterli müdahale edemediği gerekçesiyle başlatılan soruşturma sonucu disiplin cezası verildiği anlatılarak, sanığın FETÖ/PDY'ye eleman kazandırmak amacıyla hareket ettiği bildiriliyor.

Töngür'ün "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Editör

Son Güncelleme: 11.04.2017 22:21
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKarayazı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.