Eski komiserin yargılandığı FETÖ davası

Erzurum'da, FETÖ'nün darbe girişimine karışmakla suçlanan tutuklu sanık eski komiser Varol'un, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "suç delilini ortadan kaldırma" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

admin
admin
16 Haziran 2017 Cuma 02:49
Eski komiserin yargılandığı FETÖ davası

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karışmakla suçlanan tutuklu sanık eski komiser Hüseyin Varol'un yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık avukatı hazır bulunurken, tutuklu sanık Hüseyin Varol, Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Varol, savunmasında, FETÖ/PDY veya örgüt üyeliği ile ilgili delil olarak kabul edilen hiçbir hususun kendisinde mevcut olmadığını öne sürdü.

Tanık beyanlarıyla suçlandığını ileri süren Varol, "Bu kişiler, bu dosyada benim gibi sanık durumunda olan kişilerdir ve sadece kendilerini kurtarmak amacıyla üzerime suç atmaktadırlar. Bunların hiçbiri de doğru değildir. Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik hiçbir hareketim olmamıştır. Bu suçlamayı bütünüyle reddediyorum. Suç delillerini yok etme ve gizleme hususunda en ufak bir hareketim olmamıştır. Hiç kimseye ne bir dosya ne de başka bir adli bilgi taşıma yönünde bir hareket ve davranışım yoktur." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hüseyin Varol'un bu halinin devamı ve eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Hüseyin Varol'un tanıkların beyanları ve dosya kapsamındaki belgeler doğrultusunda örgütte kendisini ispatlaması nedeniyle takdir görüp önemli bir görevde olduğu yer alıyor.

Sanık Varol'un örgüt içerisindeki başarıları nedeniyle 2005'teki komiserlik sınavından 95 puan aldığının anlatıldığı iddianamede, sanığın bulunduğu grup içerisinde özellikle ByLock programı yüklenmediği, yönetici kadro gibi Eagle programının kullandırıldığı kaydedildi.

İddianamede, Varol'un, sınav soruşturmasına ilişkin çalıştığı birimce elde edilen bilgileri imamlarına ve üstlerine aktardığı, bu sayede örgütün tespit edilebilecek adreslerde ele geçirilebilecek delilleri kaçırdığı ve bu vaka ile soruşturma dosyasındaki delillerin yok olmasına sebebiyet verdiği, bu deliller ışığında ortaya çıkartılabilecek diğer örgüt üyelerinin kimliğinin tespitini engellediği, bu suretle FETÖ/PDY'nin üyelerini koruyarak onların gerçekleştireceği 15 Temmuz darbe girişiminde rol aldığı belirtiliyor.

İddianamede, Varol'un "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "suç delilini ortadan kaldırma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 8,5 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumFetöEski Komiser
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.