ERZURUM'DA SAHTE SERTİFİKA DAVASI

Erzurum’da, 138 sanıklı davada 129 kişi beraat etti, sahte sertifikaları hazırlayan çaycı 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

06 Temmuz 2014 Pazar 11:54
ERZURUM'DA SAHTE SERTİFİKA DAVASI
Halk Eğitim Merkezi’nin internet ve bilgisayar şifrelerini ele geçirerek kurumun açtığı meslek kursları için 422 sahte sertifika düzenleyen 138 sanıklı davanın karar duruşmasında sahte sertifika tanzim ettikleri iddia edilen 129 kişi beraat etti. Duruşmada sertifikaları düzenleyen memur Y.K. hakkında “kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği’ suçundan 7 yıl hapis cezası verilirken, 8 kişi 1 yıl ile 10 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı. 

Halk Eğitim Merkezi’nde ortaya çıkarılan ‘sahte sertifika’ olayı ile ilgili 138 sanıklı dava Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde karara bağlandı. Hazırlanan iddianamede tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında Halk Eğitim Merkezi’nin internet ve bilgisayar şifrelerini ele geçirerek kurumun açtığı meslek kursları için sahte 422 sertifika düzenleyen 138 kişi hakkında hazırlanan iddianamede sanıkların 50 ila 500 TL arasında para karşılığında sertifikaları teslim ettikleri, sahte sertifika satarak 21 bin 800 TL haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 116 sayfalık iddianamede, Merkez Halk Eğitim ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde görev yapan müdür yardımcıları ve 10 öğretmen, kursiyer ve memur çıkarıldıkları 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği’, ‘rüşvet almak ve vermek’ suçlarından dava açılmıştı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianame ile 138 sanıklı ‘kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği’, ‘rüşvet almak ve vermek’ suçlarından 10’u kursiyer öğretmen ve sahte sertifika alan 128 kişi hakkında 414 yıl ile bin 104 yıl, ‘zimmet’ suçundan ise 552 yıl ile bin 656 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle yargılanıyorlardı.



SERTİFİKALARI HAZIRLAYANA 7 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 138 sanıklı davanın karar duruşmasında aralarında müdür yardımcıları ve 10 öğretmen, kursiyer ve memurun bulunduğu 129 kişi hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme, sahte sertifikaları hazırlayan memur Y.K. hakkında 'kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği’ suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Aynı davada yargılanan 8 kursiyer ve memur hakkında 1 yıldan 10 aya kadar hapis cezası verildi. Y.K. dışında 8 kişiye verilen cezalar hükmün açıklanmaması gerekçesiyle beş yıl ertelendi.

Editör

Son Güncelleme: 06.07.2014 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.