ERZURUM'DA SAHTE BASIN MÜŞAVİRİNE 7 YIL 6 AY HAPİS

Başbakanlık Basın Müşaviri olarak kendini tanıtıp iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapmaktan tutuksuz yargılanan 22 yaşındaki Güven Meydan, 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

24 Ocak 2014 Cuma 15:42
ERZURUM'DA SAHTE BASIN MÜŞAVİRİNE 7 YIL 6 AY HAPİS
Dolandırıcılık olayı, 2012 yılının çeşitli aylarında meydana geldi. Erzurum'da polis memuru olarak görev yapan 35 yaşındaki Muhammet U., İstanbul'da görevliyken kendilerine korsan taksilerle ilgili ihbarda bulunan Güven Meydan ile tanıştı. Muhammet U.'yu arayan Güven Meydan, Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı'nda işe başladığını ve devlet kurumlarına adam alım işlerine baktığını söyledi. Muhammet U.'yu sevdiğini belirten Güven Meydan, yakını varsa işe alabileceği vaadinde bulundu. Bunun üzerine Muhammet U. da 6 kişinin ismini vererek yardımcı olmasını rica etti. Güven Meydan, Çarşamba ve Cuma günleri işe alma komisyonunun toplandığını, kişilerin her biri için toplantı başına 90 ve daha sonra 75'er lira hesabına para yatırmasını istedi. Güven Meydan, Eskişehir'de tanıştığı Yasin K.'ya da kendisini Başbakanlık Basın Müşaviri olarak tanıttı. Yasin K.'nın Erzurum'daki kardeşleri Muhammet Muhsin K. (28) ve Tahsin K.'yı (33) da devlet işine koymak için Avrupa Birliği Bakanlığı'nı aradığını söyleyerek 700 lira aldı. Dolandırıldığını anlayan Muhammet U., Muhammet Muhsin K. ve Tahsin K., Güven Meydan'dan şikayetçi oldu.



SAHTE BASIN MÜŞAVİRİNE 7 YIL 6 AY HAPİS

Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Güven Meydan'ın dolandırıcılık suçundan sabıkası olduğu belirlendi. Karar duruşmasında hazır bulunan Muhammet Muhsin K., "Benden işe girebilmemi sağlamak için belge istedi. Hatta inandırmak için bu belgelerin tasdikli olması gerektiğini söyledi. Ben bu kadar ciddiyetle işin üstünde durduğunu görünce gerçekliği konusunda ikna oldum. Sanığa güvenerek 400 lira verdim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Güven Meydan'ı 'bir işin görüleceği vaadiyle zincirleme dolandırıcılık' suçundan 7 yıl 6 ay hapis ve 6 bin lira para cezasına çarptırdı.

Editör

Son Güncelleme: 24.01.2014 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.