ERZURUM’DA 2 VALİ YARDIMCISI VE 14 POLİS TUTUKLANDI

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 vali yardımcısı ile 14 polis memuru tutuklandı.

admin
admin
23 Ağustos 2016 Salı 19:24
ERZURUM’DA 2 VALİ YARDIMCISI VE 14 POLİS TUTUKLANDI
Edinilen bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası 18 Temmuz'da görevden uzaklaştırılan vali yardımcıları Fatih Gül ile Ersin Boylu’yu gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan Boylu ve Gül, savcılık sorgularının ardından sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube ekipleri de FETÖ mensuplarının haberleşmekte kullandıkları "ByLock" isimli programı kullandıkları ve örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen 29 polisi gözaltına aldı. Bu kişilerden adliyeye çıkarılan 14'ü "terör örgütü FETÖ üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Diğer 15 polisin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. 

Editör

Son Güncelleme: 24.08.2016 08:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.