ENİŞTE CİNAYETİNİN ARDINDA KÜFÜRLÜ SMS MESAJLARI ÇIKTI

Erzurum’da 16 Ağustos 2013 günü yaşanan "enişte" cinayetinin ardında "küfürlü SMS mesajları" çıktı.

23 Eylül 2013 Pazartesi 11:45
ENİŞTE CİNAYETİNİN ARDINDA KÜFÜRLÜ SMS MESAJLARI ÇIKTI
Eniştesini öldüren kuaför hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılırken, savcılık iddianamesinde cinayetin detaylarına yer verildi. İddianameye göre, enişteyi ölüme götüren olaylar bir SMS mesajıyla başladı. Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame kapsamında eniştesi Muammer Onay'ı kasten öldürmek' suçundan halen tutuklu bulunan Uğur Ö. (26) hakkında ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis' istendi.

İddianameye göre, Uğur Ö., olay günü ablası Bircan Onay'ın (31) cep telefonuna "Sen kimsen ya, yoksa polis eniştemiz mi gelip beni vuracak ya da pişirik kocan mı ", "Gerçekleri söylüyorum senin dinin Allah’ın olmuş para" ve "Merak etme yakında seni de satar, satmadığı da meçhul bu mesajı da okut" diye mesaj attı. Bu esnada eşinin yanında olan Muammer Onay (35), mesajı görünce, çılgına döndü ve kaynını aradı. Uzun bir süre sonra telefona cevap veren Uğur Ö. ile Muammer Onay arasında tartışma çıktı.



"KORKTUĞUM İÇİN İKİ EL ATEŞ ETTİM"

Uğur Ö., iddianamede yer alan savcılık ifadesinde o anları şöyle anlattı:

“Bu mesajlar üzerine eniştem beni aradı, önce telefonlara cevap vermedim. Sonrasında telefonu açtım ve tartıştık. Anama, avradıma sinkaflı küfürler etti. Eniştemin beni savcılığa şikayet ettiğini öğrendim ve nedenini öğrenmek için ablamın evine gittim. Eniştem yoktu. Ablama beni neden savcılığa şikayet ettiniz' diye sorduğumda eniştem "Bircan kapıyı aç" diye bağırmaya başladı. Ablam enişteme, "Bırak gitsin" dedi ama eniştem benim boğazıma sarılarak, "Hayır gidemezsin, polisler gelecek" dedi ve bana vurdu. Bende karşılık verdim. Eniştem iri yapılı olduğu için çok korktum. Belimdeki tabancayı çıkarıp o anki korkunun etkisi ile iki el ateş ettiğimi hatırlıyorum. Eniştemin karnından yaraladığımı gördüm. Eniştem yere düşünce ben evden uzaklaştım. Daha sonra da beni arayan polise teslim oldum. Kesinlikle öldürme kastıyla hareket etmedim. Pişmanım."



ABLA ŞİKAYETÇİ OLMADI

Kuaförlük yapan Uğur Ö.'nün ablası iki çocuk annesi Bircan Onay, savcılık ifadesinde kardeşinin eşini öldürmek niyetinde olmadığını belirterek, "Şikayetçi değilim" dedi.

Muammer Onay ile 14 yıllık evli olduklarını anlatan Bircan Onay, "Kardeşim ve eşim arasında merdivenlerde bir boğuşma oldu. Boğuşma esnasında el silah sesi duydum. Kardeşim eşimi öldürmek için eve gelmemişti. Kardeşimden şikayetçi değilim" dedi.

Eniştesini vurarak öldüren Uğur Ö.’nün yargılanmasına önümüzdeki günlerde Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanılacak.


Editör

Son Güncelleme: 23.09.2013 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.