DARBE DAVALARINDA İLK MAHKUMİYET! 2 KOMUTANA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Türkiye'de FETÖ'cü askerlere ilk ceza Erzurum'da verildi. Mahkeme iki komutana ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

admin
admin
05 Ocak 2017 Perşembe 15:52
DARBE DAVALARINDA İLK MAHKUMİYET! 2 KOMUTANA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Darbe girişiminin ardından tutuklanan askerlerle ilgili davalardan ilk mahkumiyet haberi geldi. Erzurum'da iki komutana ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Askerler için iyi hal indirimi uygulanmadı.
2 KOMUTANA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yargılanan ve örgütün sözde "Erzurum Sıkıyönetim Komutanı" olan dönemin Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Koçak ile sıkıyönetim komutanları atama listesinde ismi bulunan eski Harekat ve Asayiş Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Murat Yılmaz'a, ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
BERAAT İSTEDİLER
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Koçak ve Yılmaz ile avukatları Üzeyir Termeli ve Ömer Can Aydın katıldı. Esas hakkındaki savunmalarının ardından son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyip beraat talebinde bulundu.
İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMADI
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti ise sanıklar Yılmaz ve Koçak'a "Anayasayı ihlal" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, sanıkların cezasında ise herhangi bir indirime gidilmesine yer olmadığına hükmetti.
SAVCI DA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİŞTİ
Türkiye'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin komutanların yargılandığı ilk davada esas hakkındaki son görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istemişti.
Sanıkların suçunun terör kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine işaret edilen mütalaada, her iki sanığın "Anayasayı ihlal" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyordu.

Editör

Son Güncelleme: 05.01.2017 16:36
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAskerCezaFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.