ÇAKI BIÇAĞI İLE "ARKANA BAKARSAN SENİ VURURUM" TEHDİTLİ GASPA 8 YIL 4 AY HAPİS

Erzurum'da çakı bıçağını çıkartarak 17 yaşındaki Y.E.'ye "Arkana bakmadan kaç, arkana bakarsan seni vururum" tehdidi ile cep telefonu ve saatini gasp eden 22 yaşındaki M.D. tutuklu yargılandığı 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "Nitelikli Yağma" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

05 Şubat 2015 Perşembe 13:03
ÇAKI BIÇAĞI İLE
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Merkez Yakutiye İlçesinde 26 Ağustos 2014 günü meydana geldi. Lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Y.E.'nin önünü kesen 22 yaşındaki M.D. belindeki çakı bıçağını çıkartarak Y.E.'nin yere oturmasını yönünde telkinde bulunarak, "Arkana bakarsan seni vururum" tehdidi ile üzerinde bulunan cep telefonu, cüzdan ve kol saatini gasp ederek uzaklaştı. Y.E.'nin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan M.D. çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanarak cezaevine kondu. M.D. hakkında "Nitelikli Yağma" suçundan 15 yıl hapis istemi ile 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

"PİŞMANIM" DEDİ

Karar duruşmasında suçunu kabul eden M.D.,"Ailemin ekonomik sıkıntısı nedeniyle biran bunalıma girdim. Bıçağı korkutmak amacı ile mağdura tuttum. Bir daha suç işlemeyeceğime dair huzurunuzda söz veriyorum. Pişmanım" dedi.

"NİTELİKLİ YAĞMA" SUÇUNDAN 8 YIL 4 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, tutuklu M.D.'yi "Nitelikli Yağma" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, M.D.'ye verilen hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Editör

Son Güncelleme: 05.02.2015 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.