BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİ İÇİN, 'ONU SEVİYORDUM' DEDİ

Erzurum'da boşandığı 2 çocuğunun annesi Neslihan Kızılkaya'yı konuşmak için çağırdığı evinin önünde bıçaklayarak öldürdükten sonra, kendi boğazını da keserek intihara kalkışan Halil İbrahim Kızılkaya hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

admin
admin
14 Mayıs 2016 Cumartesi 17:28
BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİ İÇİN, 'ONU SEVİYORDUM' DEDİ
Erzurum'da boşandığı 2 çocuğunun annesi Neslihan Kızılkaya'yı konuşmak için çağırdığı evinin önünde bıçaklayarak öldürdükten sonra, kendi boğazını da keserek intihara kalkışan Halil İbrahim Kızılkaya hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.
Kızılkaya, "Kaçmaya çalıştı yakaladım. Kendisine kaç bıçak darbesi vurduğumu bilmiyorum. Yere düştü, yerde yatar vaziyette görünce sinirlerim boşaldı. Ben de kendimi kestim. Eşimi seviyordum, böyle olmasını istemedim" dedi.
Olay, geçen 28 Mart günü merkez Palandöken İlçesi'ndeki Müftü Solakzade Mahallesi, Elmadağı Sokak'ta meydana geldi. İşsiz Halil İbrahim Kızılkaya ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan ve Neslihan Kızılkaya olaydan 1.5 ay önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Olay günü mahalledeki telefon kulübesinden eski eşini arayan Halil İbrahim Kızılkaya, soyadı kayıtlarda değişmeyen Neslihan Kızılkaya'nın gelmesini sağladı. Bir süre sonra ikili arasında tartışma çıktı ve Halil İbrahim Kızılkaya yanındaki bıçakla kadının boynunu 3 yerden kesti. Gözü dönen eski koca daha sonrada Neslihan Kızılkaya'nın göğsünü 4 bıçak darbesi vurdu ve öldürdü. Halil İbrahim Kızılkaya, cinayet işlediği bıçakla kendi boğazını keserek intihara kalkıştı.
Olaydan sonra 2 çocuk annesi genç kadın toprağa verilirken, hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Halil İbrahim Kızılkaya, 4 Nisan günü çıkarıldığı 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı Fatih Yılmaz tarafından hazırlanan iddianame 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafında kabul edildi. Savcı Yılmaz, Halil İbrahim Kızılkaya'nın 'Eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Boşandığı eşinin başkası ile ilişkisi olduğunu iddia eden Halil İbrahim Kızılkaya, savcılıkta verdiği ifadesinde şunları söyledi:
"Barışmak için olay günü evin önüne gittim. Başka bir adamla birlikte olduğunu duymuştum, onu sordum. Benden bıktığını söyledi. Küfür edip kaçmaya çalıştı. O sırada benim sinirlerim tetiklendi. Bıçakla kovalamaya başladım. Kaçmaya çalıştı yakaladım. Kaç yerinden bıçakladım bilmiyorum. Yere düştü, yerde yatar vaziyette görünce sinirlerim boşaldı. Ben de kendimi kestim. Ben eşimi seviyordum, böyle olmasını istemedim."
AVUKAT SÖNMEZ: NESLİHAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ PLANLI BİR CİNAYET
Son günlerde artan kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için yeni bir yasa çıkarılması gerektiğini söyleyen Neslihan Kızılkaya'nın ailesinin avukatı Muhammet Sönmez, şöyle dedi:
"Sanık aile yaşantısının yüklemiş olduğu ekonomik ve sosyal sorumlulukları yerine getirmeyen, çocuklarına karşı ilgisiz, eşine şiddet uygulayan ve kötü alışkanları olan birisi. Tüm kişisel ihtiyaçlarını da bugüne kadar öldürdüğü karısı karşılamış. Neslihan'ın iş arkadaşları sanığın bir gün hastaneye gelerek bıçak zoruyla para aldığına tanıklık etmiş. Sanık canice Neslihan'ı öldürme planını günler öncesinden tasarlayıp bu korkunç katliamı gerçekleştirmiştir. Tasarlayıcı cani işin ceza kısmını da iyi düşünmüş olmalı ki, indirim almak amacıyla bıçağı kendisini korumak için yanında taşıdığını ve eşinin kendisini aldattığını beyan etmiş. Bu iddiaların hepsi asılsızdır, iftiradır. Zira sanık, eşinin kendisine hamile olduğunu söylediğini ileri sürüyor. Ancak yapılan otopside böyle bir durumun olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca sanığı kendi öz ağabeyi de yalanladı ve kardeşi tarafından öldürülen gelinin namusuna ve iffetine kefil olduğunu belirtti. Sanığın bu planı yüce Türk adaletinin süzgecinden geçmeyeceği ve iddianamedeki gibi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılacağı kanaatindeyiz. Gerçek adalette bu katliamı yapan sanığa hiçbir indirim halinin uygulanmamasıdır. Cezanın bu yönde çıkması benzer vakaların da önüne geçecektir." 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.