Belediye Başkanı ile şoförü hakkında karar verildi

HDP'li Karaçoban Belediye Başkanı Halit Uğun ve şoförü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

admin
admin
04 Mart 2021 Perşembe 07:23
Belediye Başkanı ile şoförü hakkında karar verildi

Erzurum'da, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapma" suçundan gözaltına alınan Karaçoban ilçesinin HDP'li Belediye Başkanı Halit Uğun ve şoförü, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince dün gözaltına alınan ve "terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları" iddia edilen Karaçoban Belediye Başkanı Halit Uğun ve akrabası olan şoförü Yakup Uğun'un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından güvenlik önlemleri altında Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Halit Uğun tutuklama, Yakup Uğun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılar, Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Halit Uğun ile şoförü Yakup Uğun, dün özel hareket polislerinin de desteğiyle düzenlenen operasyonda Karaçoban ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.